Akcijas Suomijos bendrovei parduoda privati Lietuvos įmonė, su kuria dėl sandorio susitarta kovo 18 dieną, pranešė "Vilniaus duona plius". Šiai sutarčiai turės pritarti Lietuvos konkurencijos taryba bei "Vaasan & Vaasan" grupės finansuotojai.

"Šis įsigijimas palengvins mūsų, kaip savininko, strateginių planų įgyvendinimą Baltijos šalių antrinėse įmonėse. Paprastesnė nuosavybės struktūra skatina plėtrą", - sakė "Vaasan & Vaasan" generalinis direktorius Matti Lappalainenas.

"Vilniaus duonos plius" apyvarta 2004 metais sudarė 82,87 mln. litų, o penkiuose įmonės gamybos padaliniuose dirbo 1,1 tūkst. žmonių. Nuo 2002-ųjų "Vilniaus duona plius", užimanti apie 25 proc. duonos rinkos Lietuvoje, yra antrinė "Vaasan & Vaasan" grupės įmonė.

"Vaasan & Vaasan" grupė yra duonos rinkos lyderė Baltijos regione. Grupės įmonė Estijoje "Leibur" užima 30 proc., o Latvijos įmonė "Hanzas Maiznicas" - 28 proc. šalies duonos rinkos. Bendra visų Baltijos antrinių įmonių gamybos apimtis siekia apie 100 mln. kilogramų per metus, tai sudaro apie pusę "Vaasan & Vaasan" grupės gamybos apimties.

"Vaasan & Vaasan" yra viena iš didžiausių sausos traškios duonos gamintojų pasaulyje ir svarbi šaldytų gaminių gamintoja Šiaurės šalyse. Į šią grupę taip pat įeina "Delice Scandinavica" Švedijoje. Grupės apyvarta 2004 metais buvo 287 mln. eurų (990,95 mln. litų), joje dirbo apie 3,7 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją