Į enciklopediją ir apdovanojimus gali pretenduoti jaunos (pradedančios), išradingos įmonės ar asmenys, asmenų, įmonių grupės, sukūrusios „startupą“ (atskirą projektą), kuris rinkoje veikia ne ilgiau kaip trejus metus. Kandidatų idėjos turi būti originalios ir išskirtinės. Tereikia užpildyti paraišką adresu http://bznstart.lt/startup .

Leidinys bus išleistas lietuvių ir anglų kalbomis. Jame bus pristatyti Lietuvoje sukurti „startupai“, kokią jie problemą sprendžia ir ko ieško: investicijų, komandos nario ar partnerio. Taip pat bus galima rasti informaciją, kokių investicijų yra gavęs „startupas“, kokiame akceleratoriuje ar mokslo parke yra plėtojamas, kokios yra „startupų“ bendruomenės bei kokie verslumo skatinimo projektai įgyvendinami.

Enciklopedijoje „STARTUP WIKI 2013“ bus pristatyti visi Lietuvoje veikiantys rizikos kapitalo ir verslo angelų fondai, akceleratoriai, mokslo parkai, valstybės parama jaunam verslui, verslumo skatinimo projektai.

„Tai bus gera platforma tapti žinomiems, pristatyti savo idėją plačiai ir sužinoti, koks Lietuvoje sukurtas jaunas verslas yra IŠRADINGAS!“, – su dideliu entuziazmu pabrėžė šio projekto iniciatorė „BZN start“ įkūrėja Živilė Glaveckaitė.

2013 m. „BZN start“ rengiamų apdovanojimų „Išradingiausi Lietuvoje sukurti „startupai“ tikslas – įvertinti ir paskatinti jaunas, iniciatyvias, kūrybingas, drąsias ir iššūkius pasitinkančias įmones.

„Labai svarbu, kad visi prisidėtume prie šio projekto, nes tik veikdami kartu galime padaryti, kad ši jauno verslo enciklopedija atsirastų ir pirmą kartą visa informacija būtų surinkta vienoje vietoje. Planuojame, kad projektas bus tęstinis ir kiekvienais metais rengiamas kartu su partneriais“, – sakė projekto iniciatorė Ž. Glaveckaitė.

Projektą padeda įgyvendinti „Swedbank“,„Lietuvos draudimas“, „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“), VšĮ Šiaurės miestelio technologijų parkas, naujienų portalas DELFI, Mykolo Romerio universitetas, „Info TV“ ir Žinių radijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)