“Kaip tik šiandien kalbėjome su asociacijos atstovais, kad yra begalės žmonių, kurie subnuomoja kioską – nuomoja pigiai iš savivaldybės ir brangiau išnuomoja kitam žmogui. Be abejo, tokiems asmenims mes nepratęsime leidimų prekiauti kioskuose”, - sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Vilniaus mero teigimu, artimiausiu metu baigiasi Gariūnų turgavietėje esančių žemės sklypų trumpalaikė nuoma, todėl planuojama skelbti konkursą žemei nuomoti dvidešimčiai ar dvidešimt penkeriems metams su sąlyga, kad investuotojai sutvarkys nuomojamą teritoriją.

Pasak A.Zuoko, investuotojai turės pažangiai bei europietiškai įrengianti pačią turgavietę, išlaikyti turgavietės paskirtį ir darbo vietas tiems, kurie patys dirba. Artimiausiu metu bus parengtos koncesijos sąlygos, kurios bus pristatytos Smulkiųjų verslininkų asociacijos atstovams ir dar šiais metais paskelbtas konkursas.

A.Zuoko teigimu, penktadienį jis susitiko su premjeru, su kuriuo aptarė tiek Kalvarijų, tiek Gariūnų turgaviečių klausimus.

“Mes turėtume įvesti normalią civilizuotą tvarką, kad prekeiviai galėtų išlaikyti savo darbo vietas, dirbti civilizuotai ir būti garantuoti dėl ateities”, - sakė jis.

Vilniaus meras patikino, kad tiems kioskų savininkams, kurie subnuoma neužsiima, leidimai bus pratęsti iki tol, kol kioskus bus galima perkelti tiesiai į naują turgavietę.

Gariūnų smulkiųjų verslininkų asociacijos direktorius Viačeslav Beperšč pastebėjo, kad iki šiol subnuomos klausimas nebuvo keliamas ir kad jo negalima vertinti vienpusiškai.

“Subnuoma negali būti vertinama vienareikšmiškai, kadangi yra žmonių kurie turi kelis kioskus – jie patys prekiauja, prekiauja jų šeimos nariai ar artimi giminaičiai. Pagal verslo liudijimą tai apima jau platesnį ratą nei tas žmogus ar jo sutuoktinis. Tai nėra nieko blogo, tad vertinant kokiu pagrindu prekiauja ne pats savininkas reikia vertinti konkrečiai – ar jis prekiauja pagal panaudos sutartį, ar pagal nuomos. Kiekvienu atskiru atveju spręsti, o ne visiems spręsti pagal vieną”, - sakė jis.

V.Beperšč teigimu, paprastai leidimai yra nepratęsiami todėl, kad kioskai būna netvarkingi ar pažeidinėja tvarką, tačiau Gariūnų gatvėje jokių priežasčių nenurodoma – tiesiog, kad jie stovi Gariūnų gatvėje.

“Turgavietė yra kompleksas, į kurį įeina kioskai, kurie dirba pagal seniūnijos leidimą – visas kioskų pertvarkymas turi būti sprendžiamas kartu su turgavietės pertvarkymu”, - sakė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją