Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) valdymo bendrovės generalinis direktorius Eimantas Kiudulas neatskleidžia, kokia JAV korporacija susidomėjo galimybėmis investuoti uostamiestyje, rašo "Vakarų ekspresas".

"Praėjusią savaitę Klaipėdoje lankęsi amerikiečiai domėjosi investavimo sąlygomis ir patvirtino, kad uostamiesčio LEZ yra viena iš tų vietų, kur gali būti nukreiptos jų investicijos. Apie galutinį sprendimą būsime informuoti po poros mėnesių. Sėkmės atveju į gamyklos statybą zonoje Amerikos korporacija investuotų apie 40-50 mln. JAV dolerių", - "Vakarų ekspresui" sakė E. Kiudulas.

Pernai buvo pranešta, kad JAV automobilių dalių gamybos bendrovė "BorgWarner" svarsto galimybes Klaipėdos LEZ statyti dyzelinių variklių įpurškimo sistemų gamyklą. Tačiau kiek vėliau "BorgWarner" atstovai tai paneigė.

Šiuo metu Klaipėdos LEZ valdymo bendrovė dar derasi su Vakarų potencialiais investuotojais iš Europos ir Rusijos dėl keturių naujų projektų - baldų pusfabrikačių gamybos, metalo perdirbimo, automobilių detalių gamybos bei sandėliavimo ir logistikos srityse.

Pernai į Klaipėdos LEZ investuota 28 mln. litų. Pagal jau pasirašytas sutartis, šiemet tikimasi daug didesnio investicijų srauto - 398 mln. litų.

Tailando koncernas "Indorama" stato 80 mln. eurų (276,2 mln. litų) vertės polimero granulių gamyklą, "Nemuno Bangos Grupė" - PET ruošinių gamyklą, o Rusijos bendrovė "OXK" ketinanti gaminti vienkartinius indus. Pavadinimo neskelbianti bendra Lietuvos ir Prancūzijos įmonė statys automobilių detalių sandėlius, čia veikia ir bendra Danijos ir Airijos įmonė Klaipėdos verslo parkas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją