Kaip rašo „Verslo žinios”, inspekcija nusiteikusi ryžtingiau, atliekama daugiau operatyvių patikrų, paprašius grąžinti PVM reikalaujama daugiau įvairių dokumentų, todėl prieš prašant grąžinti PVM patartina iš anksto pasirengti, bendradarbiauti su VMI, kol vyksta tyrimas, ypač jeigu PVM prašoma grąžinti sudarius neįprastą įmonei sandorį.

Aušra Miltenytė, „PricewaterhouseCoopers“ Mokesčių ir teisės skyriaus projektų vadovė, pažymi, kad jau kurį laiką jaučiamas ypatingas Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) aktyvumas tikrinant įmonių PVM – atliekama daug trumpų operatyvinių patikrų.

Danguolė Pranckėnienė, Lietuvos buhalterių ir auditorių asociacijos prezidentė, pažymi, kad mokesčių inspekcija PVM mokėjimą prižiūri vadovaudamasi Mokesčių administravimo įstatymo nuostatomis ir įstatymų įgyvendinamaisiais teisės aktais.

„Tiesa, buhalteriai yra pastebėję, kad tuomet, kai į valstybės biudžetą nesurenkami mokesčiai, VMI pradeda dažniau siuntinėti paklausimus į tolimas šalis ir vis laukia atsakymų iš jų“, – „Verslo žinioms” sakė D. Pranckėnienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)