"Antrojo ketvirčio BVP rodikliai buvo geresni nei tikėtasi (...), Europa atsigauna, ir mes tikimės stangresnio augimo artimiausiais mėnesiais, tvirčiau atsistoti ant kojų ir greičiau augti kitais metais. Bet, žinoma, dar ne laikas šaukti, kad krizė baigėsi", - penktadienį po Eurogrupės susitikimo spaudos konferencijoje Vilniuje sakė O.Rehnas.

Anot jo, negalima teigti, jog krizė baigėsi, o tenkintis dabartiniais rodikliais - pavojinga.

"Tai tikrai nebrandu ir aš matau, kad pagrindinė rizika, siekiant atsigavimo, yra pasitenkinimas politikoje ir reformose. Pasitenkinimas yra prabanga, kurios mes paprasčiausiai neišgalime", - sakė eurokomisaras.

Anot jo, vis dar aukštas nedarbo lygis, smulkaus ir vidutinio verslo problemos, siekiant gauti bankų kreditus, verčia ir toliau siekti reformų.

"Štai kodėl gyvybiškai svarbu tęsti reformas ir, kai kuriais atvejais, paspartinti reformas, kurios skatins ekonomiką ir sukurs darbo vietų", - aiškino O.Rehnas.

O.Rehnas: palaikau Baltijos valstybių norą stoti į euro zoną

Ekonomikos eurokomisaras O. Rehnas sako palaikantis Lietuvos siekį įsivesti eurą, tačiau, anot jo, dar reikės palaukti ir sužinoti, ar šalis atitinka reikalavimus. Lietuvos finansų ministras R.Šadžius sakė, kad visų ES valstybių vadovai palaiko Lietuvos siekį įsivesti eurą.

"Vakar buvau Rygoje, Latvijoje, kur turėjome konferenciją dėl euro įvedimo. Galbūt tokią konferenciją turėsime ir čia, Vilniuje, po metų, jei Lietuva atitiks visus reikalavimus. Aš palaikau visų valstybių integraciją į euro zoną. Žinau, kad Estija, Latvija ir Lietuva labai greitai atsigavo po krizės", - penktadienį po Eurogrupės susitikimo spaudos konferencijoje Vilniuje O.Rehnas.

Anot Lietuvos finansų ministro, politinį pritarimą dėl euro įvedimo Lietuva gaus, jei tik atitiks kriterijus.

"Aš pristačiau visiems mūsų kolegoms euro siekį. Turiu pabrėžti, kad iš visų šalių mes gavome moralinį palaikymą, bet visi puikiai suprantame, kad turime atlikti savo namų darbus. Jeigu Lietuva atitiks kriterijus, jeigu ji bus pasirengusi ir kriterijų prasme, ir organizacine prasme, kas taip pat pakankamai sudėtingas uždavinys, greičiausiai politinį pritarimą Lietuvos įėjimui į euro zoną mes gausime", - penktadienį po Eurogrupės posėdžio žurnalistams sakė R.Šadžius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)