Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai Sigito Kreišmanto sulčių spaudimo įmonę patikrino tikrindami gautą informaciją. Sodo bendrijos teritorijoje įrengta sulčių spaudimo patalpa veikė nelegaliai - neturint maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo.

Patikrinimo metu nustatyta, kad sultys spaudžiamos nešvarioje, nepritaikytoje patalpoje, kurioje nėra grindų dangos, sienos sukaltos iš drėgmei neatsparių plokščių, naudojama nešvari įranga, nėra plautuvės rankų higienai, plovimo ir dezinfekavimo priemonių, naudojamas vanduo – iš vietinio artezinio gręžinio, neįsitikinus jo sauga ir kokybe, neatlikus būtinų laboratorinių tyrimų.

Maisto produktų importu, pakavimu ir didmenine prekyba užsiimančio įmonės UAB „Baltijos bretlingis“ veikla vertinta planine tvarka. Patikrinimo metu nustatyta, kad maisto produktai pakuojami higienos reikalavimų neatitinkančioje patalpoje, įmonėje neefektyviai vykdoma kenkėjų kontrolė, o supakuoti maisto produktai dedami į naudotą tarą.

Patikrinimo metu Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai surado per 1600 kg įvairių konditerijos gaminių, kurių tinkamumo vartoti terminas buvo pasibaigęs, tačiau jie buvo laikomi kartu su tinkamais maisto produktais. Sandėlyje nebuvo paženklintos, išskirtos vietos netinkamų realizacijai maisto produktų laikymui, įmonė nepateikė informacijos, kaip vykdoma maisto produktų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais bei nekokybiškų maisto prekių apskaita.

Įvertinus tai, kad abiejose įmonėse nustatyti pažeidimai kelia riziką maisto saugai, jų veikla laikinai sustabdyta. Sigito Kreišmanto sulčių spaudimo įmonei nurodyta nedelsiant pašalinti visus nustatytus trūkumus ir kreiptis dėl maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo išdavimo. UAB „Baltijos bretlingis“ uždrausta vykdyti maisto produktų pakavimo veiklą ir nurodyta nedelsiant sunaikinti visus maisto produktus su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais.

Veiklą abiems įmonėms bus leista atnaujinti tik po pakartotinio patikrinimo įsitikinus, kad visi trūkumai pašalinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)