Ekspertai teigia, kad bedarbystė ir toliau mažės, ypač turint omenyje naujai atidaromą „Jaguar Land Rover“ automobilių gamyklą, kuriai reikės apie 2 tūkst. naujų darbuotojų.

Kita vertus, kritikai, tarp kurių ir vienos iš profesinių sąjungų vadovė Frances O`Grady, teigia, kad darboviečių skaičius valstybiniame sektoriuje drastiškai mažėja – vien per pirmus šešis šių metų mėnesius panaikinta 34 tūkst. darbo vietų. F. O`Grady taip pat pabrėžė, kad vis daugiau žmonių nedirba pilno etato, nors norėtų, ir kad atlyginimai auga dvigubai lėčiau nei infliacija.

Bankininkystės rinkai – svarbi savaitė

Ši savaitė svarbi Didžiosios Britanijos bankininkystės rinkai. Į finansinę areną pirmadienį grįžo „TSB“ bankas, kuris 1995 metais susijungė su „Lloyds“ banku ir dirbo kaip viena „Lloyds TSB“ kompanija.

Šiai kompanijai liepta parduoti daugiau nei 600 filialų Didžiojoje Britanijoje 2009 metais, po pasaulinės finansų krizės, dėl kurios Didžiosios Britanijos vyriausybė turėjo išpirkti šio banko skolas. „Lloyds“ bankininkystės grupė nusprendė atskirti „TSB“ prekės ženklą, kuris pasiims apie trečdalį klientų ir turės apie 20 mlrd. svarų sterlingų paskolų bei indėlių paketą. „TSB“ bankas bus tiesioginis motininės kompanijos konkurentas ir tenkinant Europos komisijos „Lloyds TSB“ grupės skolų išpirkimo sąlygas, kitais metais bus parduotas akcijų biržoje.

Drabužių rinkoj pasiteisina pigesnės versijos

Geros naujienos įprastai niūrioje drabužių parduotuvių rinkoje. Pigių drabužių kompanija „Primark“ išvengė kiekvienais metais augančios klientų migracijos į virtualias parduotuves, kuri yra viena pagrindinių priežasčių, dėl kurių užsidaro fizinės parduotuvės.

„Primark“ verslo modelis – gaminti brangesnių dizainerių vardų kolekcijų pigesnes versijas neturtingose Azijos šalyse ir pardavinėti jas itin mažomis kainomis. Ši verslo taktika atsipirko ir pardavimai augo penktadaliu, palyginus su praėjusiais metais.
„Primark“ sėkmės neaptemdė nei gaisrai, kilę Bangladešo gamyklose, kuriuose dėl prastų saugumo sąlygų žuvo daugybė darbininkų, nei pranešimai apie itin mažus atlyginimus, mokamus darbininkams kitose „Primark“ tiekiančiose gamyklose.

Kompanija neabejotinai augs toliau – šiais metais planuojama atidaryti dar 12 „Primark“ parduotuvių.

Siūlo plastikines kupiūras

Anglijos centrinis bankas norėtų popierines svarų kupiūras pakeisti plastikinėmis ir šią savaitę pradeda pristatymų ciklą Didžiojoje Britanijoje, kurio metu bandys laimėti piliečių palankumą projektui.

Banko atstovai teigia, kad plastikinės kupiūros yra patogesnės, švaresnės, patvaresnės bei saugesnės, nes jas žymiai sunkiau padirbti.

Šalys, kurios pradėjo naudotis plastikiniais banknotais, teigia sulaukiančios žymiai mažiau pranešimų apie padirbtus pinigus. Taip pat teigiama, kad plastikinės kupiūros palankesnės aplinkai, nes jos apyvartoje išlieka 2,5 karto ilgiau nei popierinės ir gali būti lengvai perdirbtos į kitus plastikinius produktus.
Naujasis Anglijos banko vadovas Markas Carney turi banknotų keitimo patirties – anksčiau jis yra įvedęs plastikinius pinigus Kanadoje.