Remiantis oficialiu „Aldaris“ pareiškimu, Latvijoje bus verdamas tik išskirtinių rūšių alus, o plastikinėje taroje pardavinėjamo alaus gamyba perkeliama už Latvijos ribų.

D. Pavliutas „Aldaris“ pranešimą pavadino „gražiu tekstu, paimtu iš pranešimo spaudai“ ir paaiškino, jog faktiškai darykla gamybą Latvijoje nutraukia. „Mane šis faktas labai liūdina“, - pareiškė ministras ir paaiškino, jog toks sprendimas nenaudingas visoms šalies interesams.

Anot Latvijos ūkio ministro, naujų alaus rūšių gamyba nekeičia fakto, jog viena iš seniausių alaus daryklų Latvijoje nebevirs alaus, kurį šalyje gamino anksčiau. „Aldaris“ argumentai, kurie buvo pateikti ministrui, D. Pavliuto neįtikino. Ūkio ministras tiesiai šviesiai išsakė savo nuomonę, tačiau „Carlsberg“ savo sprendimo dėl „Aldaris“ ateities keisti neketina.

„Aldaris“ atstovai operatyviai sureagavo į ministro pareiškimą. Oficialiame bendrovės pranešime teigiama, jog „Aldaris“ gamybos Latvijoje nenutraukia. Esą planuojama investuoti kelis milijonus eurų į augančiam rinkos segmentui skirtą produkciją – naujas išskirtines alaus rūšis. Į kitas „Carlsberg“ gamyklas bus perkelta tik „Aldara Porteris“, „Mežpils“ ir kitų alaus rūšių gamyba. Pranešime „Aldaris“ taip pat neatskleidžia, kiek darbuotojų šiuo metu dirba darykloje, ir kiek jų liks po rekonstrukcijos.

„Mes kelis kartus buvome susitikę su vyriausybės atstovais, esame labai dėkingi Vyriausybei už domėjimąsi mūsų bendrove ir situacija rinkoje. Susitikimų metu aptarėme bendrovės plėtros planus Latvijoje, taip pat ekonomikos vystymosi tendencijas ir galimą jų įtaką situacijai mūsų rinkoje. Aptarėme, kaip Vyriausybės vykdoma politika gali pagelbėti visam sektoriui, nes su Latvijos rinka mes siejame ilgamečius planus. Puikiai suprantame, jog šiuo metu Latvijos vyriausybės galimybės suteikti ilgalaikę paramą konkrečiai privačiai bendrovei yra itin ribotos, todėl patys ieškome tinkamiausio sprendimo, kaip veiksmingai pakeisti bendrovės strategiją pagal rinkos tendencijas bei vėl dirbti pelningai. Susitikimo metu užtikrinome, jog mūsų tikslas – išsaugoti Latvijos alaus rinkos lyderio poziciją“, - paaiškino „Aldaris“ valdybos atstovas Veli Pekka Tennila.

Atstovas priminė, jog, nepaisant bendros Latvijos ekonomikos būklės pagerėjimo, alaus sektoriuje situacija kol kas negerėja. Alaus rinkoje itin arši konkurencija. Dėl šios priežasties alaus kainos šiuo metu siekia 2009 metų lygį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)