Pats Lietuvos žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna yra deleguotas Darbo (leiboristų) partijos.

„Kėdainių konservų fabrike ketiname parodyti modernias technologijas. Tikrai ten yra įdiegtos modernios technologijos. Tai norime parodyti ir savo svečiams“, – sakė ministras.

Pasiteiravus, ką mano apie kai kurių Seimo opozicijos narių kritiką, kad ministrai vežami į Darbo (leiboristų) partijos epicentrą, V. Jukna tai vadino politikavimu ne vietoje.

„Politikavimas čia tikrai ne vietoje, labai kviesčiau Seimo opoziciją atvykti į Vaitelių ūkį pasižiūrėti, kaip puikiai jis yra išsivystęs. Pažiūrėti, kokie gyvuliai. Čia yra viena iš geriausių limuzinų bandų Lietuvoje. Man atrodo, kad čia tas politikavimas, jog yra viename ar kitame regione, yra visiškai ne vietoje“, – prieš ministrų vizitą į fabriką kalbėjo V. Jukna.

Ministrai iš fabriko išėjo nešini lauktuvėmis: gavo po stiklainiuką agurkėlių ir pomidoriukų „After party“ bei „Fanų“ dešrelių.

Ministrų darbotvarkėje taip pat numatytas Vaitelių ekologinio galvijinkystės ūkio ir „Stumbro“ alkoholio gamyklos lankymas.

Rugsėjo 8-10 dienomis Lietuvoje vyksta neformalus ES žemės ūkio ministrų susitikimas, kurio pagrindinė tema yra šeimos ūkių perspektyvos globalizacijos kontekste. Pirmadienio renginiuose dalyvavo maždaug 20 ministrų.

Mato daug sutapimų

Buvęs žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius giria sprendimą aplankyti Vaitelių ūkį, o dėl Kėdainių fabriko pasirinkimo matąs daug sutapimų.

„Teigiamai vertinu, nes šis ūkis, galima sakyti, yra pavyzdys, kaip reikia ekologiškai ūkininkauti, sukūręs didžiulę pridedamąją vertę. (…) O dėl Kėdainių konservų fabriko, mano, kaip ministro programa buvo sudėliota kitaip, aplankyti daržovių ūkį. Bet pasirinktas vėlgi konservų fabrikas, kuris yra pramoninis objektas“, - DELFI sakė buvęs ministras.

Paklausus, kodėl, jo nuomone, pasirinktas būtent šis fabrikas, buvęs ministras atsakė: „Daug sutapimų. Darbo (leiboristų) partijai ministerija pavestas ir konservų fabrikas. Gal galima buvo kitokį variantą rasti“.

Iš vizito pasišaipė

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime vadovas Jurgis Razma savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje yra pasišaipęs iš šio vizito.

DP ministras ES ministrus ir žurnalistus, žinoma, kviečia į savo partijos epicentrą, į Kėdainius, į DP atstovų valdomą konservų fabriką, dar į stiprių gėrimų įmonę, kur su atitinkama produkcija bus galima „užtvirtinti“ gerą įspūdį“, – rašė Seimo narys.

Iš tiesų kvietime žurnalistams registruotis į renginį buvo nurodyta, kad „Siekdami kuo plačiau supažindinti su Lietuvos žemės ir maisto ūkio gerosios praktikos pavyzdžiais, žiniasklaidos atstovus kviečiame apsilankyti Vaitelių šeimos ekologiniame gyvulininkystės ūkyje, aukščiausius gamybos standartus atitinkančiame Kėdainių konservų fabrike bei vienoje seniausių šalies bendrovių „Stumbras“.

Šiai grupei priklauso ir minėtas Kėdainių konservų fabrikas bei dar 19 įmonių, tarp jų: Krekenavos agrofirma, „Vikeda“, „Krekenava“, „Krekenavos pašarai“, Kėdainių konservų fabrikas.

DELFI primena, kad V. Uspaskicho šeimai priklausiusi įmonė „Krekenavos agrofirma“ 2006-aisiais buvo patekusi į skandalą, nes buvusi šios įmonės darbuotoja Dalia Budrevičienė teisme apkaltino, jog darbo užmokestis šioje įmonėje buvo mokamas „vokelyje“ ir prisiteisė kompensaciją dėl neteisėto atleidimo iš darbo.

Pats V. Uspaskichas Vilniaus apygardos teismo buvo pripažintas kaltu Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje ir nuteistas ketverių metų laisvės atėjimo bausme. Tiesa, šį teismo sprendimą jis apskundė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (294)