Taip antradienį paskelbė Lietuvos apeliacinis teismas, palikęs galioti Vilniaus apygardos teismo teisėjos Vilijos Mikuckienės nutartį, kuria nuspręsta nenagrinėti J. Numavičiaus pareikšto ieškinio dėl N. Numavičiui dovanotų akcijų.

Pasak teismo, broliai pasirašytoje akcijų dovanojimo sutartyje numatė, kad visi ginčai, reikalavimai ar nesutarimai, kylantys iš sutarties ar susiję su ja, turi būti sprendžiami taikiu būdu.

„Jei tokių ginčų, reikalavimų ar nesutarimų nepavyksta išspręsti tarpusavio derybomis, visi tokie ginčai sprendžiami arbitraže pagal Vilniaus komercinio arbitražo teismo arbitražo procedūros reglamentą“, – teismas citavo sutartyje numatytas sąlygas.

Teisėjai pabrėžė, kad arbitražinis susitarimas yra sutartis, kuria šalys susitaria spręsti tarpusavio ginčus arbitražine, o ne teismine tvarka.

„Galiojantis arbitražinis susitarimas, kaip ir kiekviena kita sutartis, šalims yra privalomas ir jo būtina laikytis“, – Lietuvos Aukščiausiasis Teismas yra išaiškinęs, kad kol arbitražinis susitarimas galioja, tol ginčas iš esmės nenagrinėtinas teisme.

Vilniaus apygardos teismas dar birželį panaikino N. Numavičiaus turtui pritaikytas laikinąsias apsaugos priemones ir panaikino bendroviųų „M. M. M. Projektai“, „VP GRUPĖ“, „EVA GRUPĖ“, „AKSO“, „RYT“ ir „Peronas“ akcijoms taikytą areštą.

Savo ieškinyje teismui J. Numavičius buvo nurodęs, kad jo brolis ir „VP grupė“ galimai sudarė apsimestinius sandorius, kai dar 2010-ųjų kovą buvo sudarytos bendrovių, kurių akcijas teismas leido areštuoti, akcijų dovanojimo sutartys.

J. Numavičius teigia, kad šios dovanojimo sutartys buvo sudarytos esą siekiant pridengti N. Numavičiaus, Vladislovo Numavičiaus ir J. Numavičiaus susitarimą dėl turto perdavimo V. Numavičiui (jis yra J. Numavičiaus tėvas) laikinajam neatlygintinam valdymui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)