Pasak pranešimo, čeburekų, kuriuos centriniame kurorto paplūdimyje nelegaliai pardavinėjo oficialiai neįdarbinti jaunuoliai, kepimo cechas uždarytas, Palangos m. valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistams įvertinus, jos maistas jame buvo gaminamas nesilaikant higienos reikalavimų, o dalis produktų – netinkami vartojimui.

„Išnešiojamąją prekybą paplūdimyje organizavusi įmonė galimai neapskaitė didžiosios dalies gautų pajamų, todėl bus inicijuoti tolimesni kontrolės veiksmai. Jų metu išsiaiškinus, kokios pajamų sumos per visą įmonės veiklos vykdymo laikotarpį galimai buvo nuslėptos, bus apskaičiuoti papildomai mokėtini mokesčiai bei skirtos atitinkamos nuobaudos. Be to, patikrinimo metu nustatyta kitų pažeidimų, už kuriuos įmonei gresia administracinė teisena“, - sakė Klaipėdos AVMI Kontrolės departamento direktorė Gražina Rimkienė.

Ji pažymėjo, kad nelegalią prekybą čeburekais Palangoje organizavęs asmuo už panašią veiklą buvo baustas ir anksčiau, tačiau išvadų nepadarė, tad šįkart jam gresia daug griežtesnės sankcijos.

Pasak pranešimo, patikrinimas įmonėje surengtas surinkus pakankamai informacijos apie čeburekų prekiautojų veiklą.

Jo metu „ceche“ rasta per 800 šaldikliuose laikomų čeburekų pusgaminių, kitų maisto produktų. Poilsiautojams tiekiami čeburekai, taip pat duona buvo skrudinami nedidelėje vieno nebeveikiančio kurorto baro virtuvėlėje. Dalis iš jų, maisto ir veterinarijos specialistų teigimu, vartojimui buvo nebetinkami, todėl juos nurodyta išimti iš apyvartos.

Skrudinti čeburekai partijomis buvo kraunami į krepšius ir vežami arčiau pliažo, ten jų prekyba pasirūpindavo išnešiotojai, kurie, kad geriau matytųsi minioje, vilkėjo specialiais marškinėliais su užrašu „Čeburekai“.

Patikrinimo metu su nešuliais užklupti čeburekų išnešiotojai bandė dangstyti darbdavį teigdami, kad produktus perka patys ir juos tiesiog perpardavinėja pliažuose, nors tokios veiklos nėra įregistravę ir neturi Palangos m. savivaldybės leidimo.

Panašią versiją turėjo ir įmonės savininkas: esą įmonė su prekyba pliažuose nesusijusi, o čeburekus kepa, kad parduotų įmonėms arba vietoje, nors buvęs baras tokiai prekybai „vietoje“ nepritaikytas. Versijai pailiustruoti greta buitinės viryklės, ant kurios specialiose talpose aliejuje buvo kepami šaldyti produktai, buvo įrengtas ir kasos aparatas, kuriuo neva buvo apskaitomos gautos pajamos, tačiau apskaitytos sumos - tik simbolinės.

Kita vertus, kokiu tikslu tose pačiose patalpose buvo sandėliuojamos ir kelios dešimtys tuščių čeburekų išnešiojimui skirtų šaltkrepšių bei kam skirti karštų čeburekų, keptos duonos prikrauti ir, kaip matyti, prekybai parengti keli krepšiai, paaiškinti atsisakyta. Klaipėdos AVMI primena, kad už kiekvieną nelegaliai dirbantį asmenį, teismo sprendimu, darbdaviui gali būti skirta nuo 3 tūkst. iki 10 tūkst. litų bauda.

Nelegalus čeburekų cechas

Klaipėdos AVMI primena, kad apie pastebėtus mokestinius pažeidimus galima pranešti paskambinus trumpuoju VMI pasitikėjimo telefonu 1882, užpildžius elektroninę anketą VMI svetainėje arba pasinaudojus programėle išmaniesiems telefonams „Pranešk“, taip pat užėjus į apskrities mokesčių inspekciją bei jos teritorinius padalinius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)