Parduotuvės vadovas Marius Martinaitis kol kas nesiryžta spėlioti, kiek klientų sulauks pirmąjį parduotuvės gyvavimo mėnesį.

„Po metų galėsime tiksliai pasakyti skaičius. Dabar nespėliosiu“, - sako prognozių nenorintis atskleisti M. Martinaitis.

Prie „Ikea” parduotuvės įrengtoje automobilių stovėjimo aikštelėje telpa 1 tūkst. transporto priemonių.

Vos įžengus į parduotuvę, kurioje dirbs apie 240 darbuotojų, kviečiama kilti į antrą aukštą, kuriame išdėstytas „Ikea” baldų asortimentas. Su vaikais atvykę klientai savo mažylius (3-7 m.) gali palikti specialiame vaikų žaidimo kambaryje, esančiame pirmajame aukšte.

Antrajame aukšte atsiveria didžiulės salės su įvairiausių stilių, spalvų ir dydžio baldais. Kad pirkėjai galėtų geriau įsivaizduoti, kaip gali atrodyti jų kambariai, parduotuvėje sukurti interjero pavyzdžiai, primenantys atskirus kambarius ar butus.

Stebėjo, kaip gyvena lietuviai

Parduotuvės vadovas M. Martinaitis teigia, kad sostinėje esančioje parduotuvėje galima rasti apie 8 tūkst. skirtingų prekių. Iš viso „Ikea” turi apie 10 tūkst. prekių asortimentą.

„Kurdami šiuos interjerus dizaineriai žiūrėjo, kaip gyvena lietuviai, ir pagal tai parduotuvėje sukūrė pavyzdžius, kaip pirkėjai galėtų įsirengti savo butus“, - pasakojo jis.

Pasak parduotuvės vadovo, į Vilniaus „Ikea” parduotuvę prekės atkeliauja iš sandėlio Lenkijoje. Baldai ir namų aksesuarai gaminami apie 50 šalių.

Parduotuvėje galima įsigyti Lietuvoje gamintų komodų, lentynų. Tačiau M. Martinaitis prasitaria, kad čia bus galima nusipirkti ir lietuviškų tekstilės bei plastmasės gaminių.

Apžvelgus svetainės, miegamojo ir gyvenamųjų kambarių baldus bei interjerą, patenkama į virtuvės baldų zoną.

M. Martinaitis žada, kad virtuvės baldų komplektams duodama 25 metų garantija. Parduotuvėje galima įsigyti ir „Ikea” prekės ženklo buitinės technikos. Jai duodama 5 metų garantija. „Ikea” vadovas atkreipia dėmesį, kad buitinė technika gaminta kartu su „Whirpool“ ir „Electrolux“.

M. Martinaitis teigia, kad prekių asortimentas „Ikea” keičiamas keturis kartus per metus. Per metus pasikeičia apie 20 proc. prekių modelių.

Teks apsitarnauti pačiam

Pirmajame aukšte – didžiulė erdvė, pripildyta namams reikalingų daiktų. Čia galima rasti šviestuvų, patalynės, virtuvės įrankių, gėlių, kilimų ir dar daugybę kitų prekių.

Prieš kasas įsikūręs savitarnos sandėlys. Tai – vienas iš „Ikea” koncepcijos pavyzdžių. Baldą išsirinkęs klientas turi nusirašyti baldo vietą sandėlyje ir vėliau iš jo pasiimti išsirinktus baldus ar jų detales.

Baldų pristatymas į namus Vilniuje kainuos 59 Lt, iki 50 km atstumu už Vilniaus – 79 Lt, daugiau nei 50 km – 199 Lt, į Neringą – 349 Lt, į Latviją – 449 Lt.

IKEA darbuotojai galės baldus ir surinkti. Vilniuje ši paslauga kainuos 99 Lt ir 8 proc. nuo pirkinio vertės. Atstumu nuo Vilniaus iki 50 km surinkimo kaina - 199 Lt ir 8 proc. nuo pirkinio vertės. Daugiau nei 50 km – 299 Lt ir 8 proc. nuo pirkinio vertės. Neringoje – 399 Lt ir 8 proc. nuo pirkinio vertės.

IKEA žada, kad persigalvoję dėl prekių pirkėjai jas galės grąžinti per 90 dienų. Garantinis laikotarpis baldams nurodytas skirtingas prie kiekvieno baldo.

„Tai ne tik mėlyna dėžutė su geltonomis raidėmis“, - apie „Ikea” kalba parduotuvės vadovas.

M. Martinaitis tiki, kad nauja prekybos vieta sostinėje padės gyventojams geriau susipažinti ir su švedų kultūra.

Antrame parduotuvės aukšte įrengta didelė valgykla, kur atsigauti galės nuo vaikščiojimo po parduotuvę pavargę klientai.

Restorano ir kavinės vadovė Jelena Savickaja pasakoja, kad visas valgykloje patiekiamas maistas su Švedijos prieskoniu.

„Švediškos virtuvės kultūra ateina iš tų laikų, kai šeimoje buvo vienas katilas, kurį naudojo įvairiems patiekalams gaminti“, - atskleidžia moteris.

Pasak jos, „Ikea” lankytojams bus siūlomi tiek tradiciniai mėsos, tiek žuvies, daugiausia lašišos, patiekalai.

Parduotuvėje apsilankę klientai galės pabandyti ir tradicinių švediškų desertų, pavyzdžiui, obuolių pyragą.

„Ikea” pradėjus platinti prekių katalogą, DELFI lygino baldų kainas su lenkiškomis. Straipsnį apie kainas galite skaityti ČIA.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (340)