Norint būti pasirengus euro įvedimui nuo 2015 metų pradžios, informacinių sistemų keitimų specifikacijos turi būti patvirtintos iki 2013 metų spalio, o jos pačios įdiegtos iki 2014 metų liepos.

Dėl to Lietuvos bankų asociacija liepos 9 dieną kreipėsi į Vyriausybę, centrinį banką ir atsakingas ministerijas bei institucijas, perspėdama dėl trikdžių diegiant informacines sistemas.

„Informacinių sistemų suderinimo sėkmė taps euro įvedimo projekto įgyvendinimo privaloma sąlyga, tačiau kol kas atsakingos institucijos tam skiria pernelyg mažai dėmesio”, - bankų pozicija dėsto S. Kropas.

Primename, kad Lietuva ne kartą deklaravo norą įsivesti eurą nuo 2015 m. Kitąmet tai padarius Latvijai, Lietuva liks vieninete Baltijos šalių valstybe be bendros europinės valiutos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)