Prie Danės upės įsikūrusio „Žvejų baro“ savininkas Ramūnas DELFI teigė, kad kalbos, jog pajūrio verslininkai vasarą užsidirba visiems metams – tik mitas.

„Tenka ir žiemą sunkiai dirbti, neužtenka vasarą padirbėti, reikia galvoti visą laiką, kaip išgyventi“, - pasakojo pašnekovas.

Prieš ketverius metus Klaipėdoje barą atidaręs verslininkas teigė, kad sėkmės ieškoti galima specializuojantis. Pavyzdžiui, jo bare siūloma daugiausia lietuviško alaus rūšių Klaipėdoje.

Tuo metu restoranas „Stora antis“ savo klientą rado žvalgydamasis už Lietuvos sienų.

„Ilgai kalbėti negaliu, laukiame svečių iš Liuksemburgo ir Belgijos. Reikia ruoštis“, - telefonu sakė restorano valdytojas Vitalijus.

Slavų virtuvės patiekalus siūlančio restorano vadovas teigė, kad lietuvių klientų beveik neturi. Restoranas savo sėkmę bando rasti užsiimdamas kulinariniu turizmu.

Žvejų g. įsikūrusios „Vyninės“ savininkė Valerija teigė jau buvo radusi savo klientus, tačiau miesto valdžios sprendimas per porą mėnesių jos barą jau privedė prie bankroto ribos.

„Maždaug prieš du mėnesius Žvejų gatvėje padarė vienpusį eismą. Mūsų vyninė yra prie pat posūkio, kur nuolat pradėjo važinėti automobiliai. Vyninėje negalima atidaryti landų, išvėdinti. Esame ant bankroto ribos“, - skundėsi pašnekovė.

Pasak jos, kol automobilių eismas gatve buvo uždraustas, vyninė priviliodavo pakankamai klientų.

„Dabar lauke smarvė, nebegali sėdėti klientai. Viduje ir neišvėdinsi, nes išmetamosios dujos eina. Vienas mažas sprendimas sužlugdė prekybą“, - kalbėjo Valerija.

Tuo metu klaipėdietis Gediminas pasakoja, kad uostamiestyje kavinių ir barų lankymo tradicija tarp gyventojų yra, tačiau dažniau juose renkamasi atsigerti, o ne valgyti.

„Kai buvau 18-kos, kaip ir visas jaunimas, į barus nevaikčiojau. Sedėdavome lauke, ant suoliukų. Dabar, kai darbą turi, tai gali sau leisti“, - kalbėjo jis.

Vaikinas teigė, kad Klaipėdos kavinėse dienos pietūs yra siūlomi maždaug už 10 Lt.

„Bet yra keistas dalykas, kai kurios įmonės už tokią pačią sumą siūlo maistą pristatyti į biurus, todėl toks pietavimo būdas vis populiarėja“, - sakė Gediminas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)