Šalyje ypač reikalingos ligoninių slaugės ir senyvo amžiaus žmonių slaugytojai, robotų technikos ekspertai, elektrikai ir traukinių mašinistai. Pretendentai privalo turėti darbui reikalingą kvalifikaciją, kokios reikalaujama Vokietijoje.

"Tam, kad Vokietijos klestėjimas būtų ilgalaikis, mums reikalinga kvalifikuota darbo jėga", - sakė šalies darbo ministrė Ursula von der Leyen. Pasak jos, naujasis sąrašas rodo, kad "kompanijos daugelyje ūkio šakų desperatiškai ieško kvalifikuotų specialistų - ne tik inžinierių, bet ir kvalifikuotų darbininkų".

Anksčiau Vokietija sudarydavo dvišales sutartis, pagal kurias įdarbindavo darbuotojus tam tikrose srityse, pavyzdžiui, slaugytojus iš Kroatijos ir Filipinų, sakė ekonomikos ministerijos atstovas.

Naujoji iniciatyva, skirta sušvelninti formalumus ir supaprastinti biurokratines procedūras, parengta pagal "Mėlynųjų kortelių" schemą, taikomą Europos Sąjungoje kvalifikuotai darbo jėgai iš ne ES narių.

Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija vasario mėnesio ataskaitoje nustatė, kad žemos ar vidutinės kvalifikacijos darbuotojai iš ne ES narių susiduria su daugiau sunkumų nei universitetų absolventai iš užsienio, atvykę į Vokietiją ieškoti darbo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)