"ERPB dar vis domina galimybė investuoti į "Mažeikių naftą", tačiau jokie derybų terminai nėra numatyti", - dienraščiui "Lietuvos žinios" sakė ERPB direktorius Baltijos šalims Salvatore Candido.

Pasak jo, ERPB nemato problemų įsitraukti į bendrovės valdymą, kuriame dalyvauja Rytų ir Vakarų investuotojai, jeigu tai yra patikimi ir geros reputacijos partneriai.

"Mums svarbiausia - investuoti į gerą projektą, kuriame visi partneriai turėtų tuos pačius strateginius tikslus", - sakė S.Candido.

Lietuvos Vyriausybė, baimindamasi, kad Rusijos valdžia gali pretenduoti į "Jukos" valdomas "Mažeikių naftos" akcijas, siekia atgauti jos kontrolę. Artimiausiu laiku turėtų prasidėti derybos su pagrindine akcininke dėl galimybės Lietuvai perimti 10 proc. įmonės akcijų ir taip tapti kontrolinio akcijų paketo valdytoja.

Pernai ERPB atstovai sakė, kad svarsto galimybę įsigyti 10-18 proc. "Mažeikių naftos" akcijų iš Lietuvos Vyriausybės.

Vienintelė Baltijos šalyse naftos perdirbimo gamykla tebedomina ir Rusijos naftos koncerną "LUKoil". Jis šiame regione turi platų degalinių tinklą, tačiau stokoja naftos perdirbimo pajėgumo.Vasario pabaigoje "LUKoil" dar kartą pareiškė apie norus įsigyti "Mažeikių naftą".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją