„Čia Lietuvoje turbūt yra fundamentinė viena problema, kurios mes dar gal ne visi suvokiam, kad savivaldos savarankiškumo nebuvimas yra vienas iš esminių klausimų. Esminis stulpas, ant kurio turėtų stovėti būtent mūsų ekonomikos atsigavimas, – pritraukimas investicijų į regionus. Be abejonės, yra savivalda, savivaldos lyderiai turėtų tapti kertiniai žmonės, kurie šiai dienai turėtų užsiimti tuo darbu.

Suinteresuotumas turėtų ateiti iš apačios ir čia turėtų būti bendras jau rūpestis tiek verslo, tiek savivaldos, bet visų pirma savivaldos išsianalizuoti, kokios šiandien galimybės – infrastruktūrinės, demografinės, verslo – yra regionuose ir kur tas investavimas galėtų reikšmingai keisti jų padėtį. Bet tam turi būti suinteresuoti merai, o iš diskusijų kol kas matosi, kad nei įstatymai, sakykim, neskatina jų šiandien užsiimti tuo, ir aš galvoju, kad visų pirma reikėtų mąstyti, kokia paskatų sistema leistų šiandien kapitalui lengviau ateiti į regionus ir kurti tas darbo vietas tenai“, – „Žinių radijui“ sakė R. Dargis.

Statistikos departamento duomenimis, šių metų liepos pradžioje Lietuvoje gyveno 2,956 mln. gyventojų – apie 20 proc. mažiau nei nepriklausomybės pradžioje.

„Žinių radijo“ laida „Verslo pozicija“ transliuojama pirmadieniais 8.05 val.