Kaip teigia tarnyba, šių turkiškų taurių importuotoja – Kauno įmonė „Stigla“. Europoje šias prekes išplatino tiekėjas „Przedsiebiorstwo Wielobranzowe KAJ” ir didmenininkas „Holkap” iš Lenkijos.

Pirkėjai įsigiję nurodytos partijos taures šampanui (partijos Nr. 44160-IG, brūkšninis kodas 8 693357006645) gali grąžinti jas įsigijimo vietose.

Kadmio migracija į maistą ar modulinį tirpalą negali būti aukštesnė kaip 0,001 mg/l , o švino 0,03 mg/l.

Kaip nurodo tarnyba, švinas – sunkusis metalas. Šis metalas į organizmą gali patekti ir būna kenksmingas tik jonų pavidale – kai tai yra vandenyje tirpus švino junginys. Taigi dažai su švinu, skirti dekorui, yra labai nuodingi. Patekęs į organizmą švinas kaupiasi kauluose.

Kadmis – minkštas ir tąsus sunkusis metalas, vienas plačiausiai naudojamų pramonėje. Šis metalas taip pat priskiriamas mikroelementams, kurie randami žmonių ir gyvūnų organizmų tam tikruose organuose. Šis elementas būtinas kai kuriems organizmo metaboliniams procesams, tačiau per dideli jo kiekiai gali sukelti sunkius apsinuodijimus. Gali atsirasti sveikatos sutrikimų, nes kadmis ir jo oksidai smarkiai sulėtina baltymų apykaitos procesus. Kadmis priskiriamas toksinėms medžiagoms, todėl jo kiekiai yra reglamentuojami.

Valstybinė ne maisto produktų inspekcija dėl prekių pradėjo tyrimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)