Kaip rašoma Rusijos Vidaus reikalų ministerijos pranešime, grupuotė per penkerius metus, naudodamasi Baltijos šalių ir Kipro bankais, iš Rusijos pervedė 36 mlrd. rublių (2,9 mlrd. Lt).

Tarp sulaikytųjų yra ir grupuotės lyderis, tačiau policija jo tapatybės nepatikslina. Žinoma, kad tai 42-ejų Rusijos miesto Mytičio gyventojas.

Sulaikytiesiems iškeltos bylos dėl neteisėtos bankinės veiklos ir nusikalstamos gaujos organizavimo. Jiems gresia įkalinimas iki 20 metų.

Kaip rašo Lenta.ru, įtariamieji teikė paslaugas asmenis, kurie norėjo išvesti pinigus iš šalies. Už paslaugas grupuotė imdavo po du procentus nuo sumos. Skaičiuojama, kad jų pajamos iš neteisėtos veiklos sudarė 575 mln. rublių (46 mln. Lt).

Bendrininkų sąraše yra apie 400 žmonių, jų nurodymus vykdė keli komerciniai bankai, kurių pavadinimai neviešinami. Taip pat pinigų plovimo schemoje dalyvavo daugiau nei 100 Rusijos ir užsienio įmonių.

Anot tyrėjų, grupuotės nariai kontroliuojamose kredito įstaigose atidarydavo sąskaitas įmonių vardu. Ten pervesdavo klientų pinigus. Po to pinigai būdavo išgryninami ir persiunčiami į Baltijos šalis bei Kiprą – ten jie legalizuojami perkant nekilnojamąjį turtą.

Kratų metu rasta apie 1 mlrd. rublių grynaisiais (80 mln. Lt), finansiniai dokumentai ir daugiau nei 500 įvairių bendrovių antspaudų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)