17
Kitas

6. Italija

Valstybinio turizmo departamento duomenimis, praėjusiais metais Lietuvos turistai į užsienį keliavo 1,7 mln. kartų (12,3 proc. daugiau nei 2011 m.). Skelbiama, kad vidutiniškai vienos kelionės kaina sudarė 1474,5 Lt. Vidutiniškai lietuviai atostogose užsienyje praleido apie 7 dienas.

Turizmo departamentas džiaugiasi, kad jau pernai metais turistų, važiavusių į užsienį per Lietuvos kelionių agentūras ar organizatorius, skaičius beveik pasiekė 2010 m. lygį ir siekė 198,1 tūkst.

Tez Tour” rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė pastebi, kad tarp atostogaujančių su mažais vaikais vis populiarėja kelionės į Bulgariją

„Tai viena sparčiausiai populiarėjančių atostogų krypčių“, - teigia ji.

Vis dėlto lietuvių atostogų lyderės poziciją jau kuris laikas užima ta pati šalis, su kuria galėsite susipažinti TOP 6 sąrašo paskutiniame puslapyje.

I. Aukštuolytė taip pat pastebi, kad poilsiautojai sutinka vis daugiau investuoti į savo atostogų kokybę: renkasi aukštesnės klasės viešbučius, daugiau ekskursijų.

Kviečiame susipažinti su populiariausių Lietuvos gyventojų poilsio vietų, į kurias išvykstama per kelionių organizatorius ir agentūras, šešetuku. Šalys pateikiamos nuo šeštos vietos iki pirmos.

Vidutiniška kelionės kaina pateikta, keliaujant per kelionių organizatorių ar agentūrą. Poilsiautojų skaičius taip pat nurodytas, skaičiuojant, kiek turistų važiavo naudodamiesi kelionių organizatorių ar agentūrų paslaugomis.

17
Kitas

6. Italija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)