Kaip skelbiama pranešime spaudai, po ilgų derybų į patalpą, kurioje buvo sandėliuojamas, pirminiais duomenimis, iš Rusijos vilkikais atvežtas dyzelinas, įmonės vadovas įsileido tik pagalbos paprašius ugniagesių tarnybos. Už nustatytus pažeidimus įmonei gresia iki 20 tūkst. Lt bauda, bus apskaičiuotas ir akcizo mokestis. 

Į Klaipėdos VMI akiratį patekusi bendrovė, turinti per 20 krovininių automobilių parką, centrinėje Klaipėdos miesto dalyje esančiose nuomojamose patalpose yra įsirengusi šaltkalvių dirbtuves, kuriose remontuojami įmonės vilkikai. Patikrinimo metu patekti į dirbtuves kliūčių nebuvo, tačiau paprašius aprodyti kitas patalpas, tai padaryti griežtai atsisakyta.

Kaip praneša pati VMI, teko iškviesti įmonės direktorių, kuris po ilgų derybų užmaskuotą praėjimą iki talpyklų pro nedidelę persirengimo patalpą parodė tik įsitikinęs, kad neįsileidus gražiuoju, durys bus atvertos su ugniagesių pagalba.

Užslaptintoje patalpoje kartu su sandėliuojamomis atsarginėmis vilkikų detalėmis surasta nelegali kuro pilstymo įranga, 1000 litrų plastmasinė talpa su dyzeliniu kuru ir dešimt 200 litrų talpos apypilnių ir tuščių metalinių statinių. Neregistruotose talpose laikomas kuras buvo be įsigijimo dokumentų.

Įmonės vadovas pripažino, kad talpose esantis kuras atgabentas iš kaimyninės šalies, tačiau teisinosi esą tai tik laikinai iš remontuojamų vilkikų išpiltas dyzelinas, nors neoficialiai prasitarta, kad jis „taupumo sumetimais“ pilamas ir į kitus įmonės vilkikus.

„Tokių atvejų, kai nelegaliai prekiaujama iš kaimyninių šalių įvežtu dyzelinu, mokesčių inspekcijos specialistai išaiškina nuolat, savo ruožtu pažeidėjai tampa atsargesni, ieško būdų, kaip įslaptinti tokią veiklą. Tai rodo ir šis atvejis, kai dyzelinu neprekiauta, tačiau pažeidžiant teisės aktų nustatytą tvarką kuras naudotas įmonės veikloje, laikantis griežtos konspiracijos ir todėl nekeliant įtarimų aplinkiniams. Mokesčių inspekcijai dėl šios įmonės abejonių kilo stebint jos veiklą, o kad tam yra pagrindo, patvirtino patikrinimo rezultatai“, - pranešime spaudai cituojama Klaipėdos VMI Kontrolės departamento direktorės pavaduotoja V. Okuličienė.

Ji pabrėžė, kad iš kitų šalių įvežtus degalus galima naudoti tik kurą gabenusioje transporto priemonėje, o perpylus degalus į kitą talpyklą, už šį kurą atsiranda prievolė mokėti akcizus. Tolimesnį tyrimą atlieka Klaipėdos VMI.

Pažymėtina, kad už neregistruotas kuro talpyklas ir dyzelino laikymą be įsigijimo dokumentų teisės aktuose numatyta iki 20 tūkst. Lt bauda, o tais atvejais, kai nustatyta tvarka nėra vedama kuro apskaita, bauda gali siekti iki 30 tūkst. Lt. Visais atvejais tenka sumokėti ir akcizo mokestį.

Klaipėdos VMI primena, jog apie pastebėtus mokestinius pažeidimus galima pranešti paskambinus trumpuoju VMI pasitikėjimo telefonu 1882, užpildžius elektroninę anketą VMI svetainėje arba pasinaudojus programėle išmaniesiems telefonams „Pranešk“, taip pat užėjus į apskrities mokesčių inspekciją bei jos teritorinius padalinius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)