„Mano tikslas - išsaugoti viso didžiulio koncerno darbingumą. Kad koncernas ir toliau liktų grynai lietuviškas ir išlaikytų esamas veiklos kryptis. O tai, aišku, priklausys nuo rezultatų. Kuo geriau dirbs visas koncernas, tuo labiau bus patenkinti akcininkai, tuo geriau jausis ir viso koncerno žmonės“, – paklaustas, kokius tikslus jam kelia valdyba, sakė V. Vareika.

Kalbėdamas apie trečio pagal dydį Lietuvoje verslo koncerno ateitį naujasis vadovas tvirtino, kad grupės strategija nelabai keičiasi.

Valdemaras Vareika ir Arūnas Laurinaitis
„Dar praėjusių metų balandžio pabaigoje sudarius nepriklausomą valdybą buvo deklaruota, kad nepelningi verslai toliau nebus dotuojami. Kita veikla, kuri gal net nėra verslas, o labiau dorovės sritis – žiniasklaida, radijas – pasiliks. Toliau plėtosime viešbučių veiklą. Tikrai nebus taip, kad liks tik trys įmonės. Formuosime įmonių grupes, kurias stengsimės sudėlioti tam tikrais laipteliais ir jas laipsniškai vystyti – ne kaip atskiras įmones, o kaip įmonių grupes. Pavyzdžiui, viešbučių ir SPA grupė, žiniasklaidos grupė. Kad vyktų bendra kryptinga plėtra“, – dienraščiui dėstė jis.

Anot V. Vareikos, bus siekiama didinti brangias rusiškas dujas naudojančios „Achemos“ konkurencingumą.

„Pagrindinės investicijos plauks į didžiausias koncerno įmones – Jonavos trąšų gamintoją „Achemą" ir Klaipėdos jūrų krovinių kompaniją „Klasco“, taip pat į žaliąją energetiką. Kadangi gamtinės dujos yra brangios, daug dėmesio skirsime joms kaip pagrindinei žaliavai „Achemos" trąšų gamyboje mažinti ir kartu didinsime savo konkurencingumą. Be abejo, didelių investicijų sulauks uosto įmonių plėtra – „Klasco“ ir Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalas“, –kalbėjo koncerno vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)