Tiesa, V. Vareika nebus prezidentu – tokių pareigybių nebeliko, tad oficialios jo pareigos bus generalinis direktorius.

DELFI primena, kad A. Laurinaitis iš „Achemos grupės” vadovo pareigų pasitraukė šių metų sausio pabaigoje, tačiau neaiškino savo pasitraukimo priežasčių.

Koncernui laikinai vadovavo Audrius Bendaravičius, ėjęs Jonavos trąšų gamintojos „Achemos" ekonomikos - finansų direktoriaus bei koncerno viceprezidento pareigas.

Bronislovo Lubio našlė Lyda Lubienė kartu su dukra valdo 50,375 proc. „Achemos grupės" akcijų. L.Lubienei nuosavybės teise priklauso 38,75 proc., o dukrai - 11,625 proc. akcijų. Dar 11,625 proc. priklauso B.Lubio vyriausiajai dukrai Jūratei Žadeikienei.

Pernai skelbta, kad koncernas turi 15 akcininkų. Jonas Sirvydis ir Marija Kaminskienė valdo po 7 proc. "Achemos grupės" įstatinio kapitalo.

Koncerną sudaro per 50 įmonių, dirbančių chemijos, transporto ir krovos, maisto pramonės, prekybos, energetikos, projektavimo, remonto, finansinių operacijų, viešbučių, sveikatos ir pramogų, žiniasklaidos ir reklamos srityse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)