Kaip nurodo organizatoriai, šiais metais akciją, skirtą puoselėti šalies gerovę ir didinti piliečių sąmoningumą apie „šešėlio“ daromą žalą Lietuvos ekonomikai, daroma Tarptautinės vaikų gynimo dienos išvakarėse. Akcija Lietuvos darbdaviams ir darbuotojams primenama, kiek praranda Lietuvos vaikai dėl neskaidrios verslo ir neatsakingų asmenų veiklos.

Premjeras Algirdas Butkevičius prisijungė akcijos ir sostinės V. Kudirkos aikštėje praeiviams dalijo informacines skrajutes bei diskutavo apie šešėlinės ekonomikos žalą valstybei.

„Vyriausybė skiria išskirtinį dėmesį kovai su „šešėliu“, stiprinamas teisėsaugos tarnybų darbas leidžia identifikuoti didelio masto šešėlinius reiškinius. Tačiau net ir griežčiausios priemonės nesustabdys kontrabandos, algų mokėjimo vokeliuose, mokestinių pažeidimų, jeigu tai bus toleruojama visuomenėje, jeigu žmonėms, ypač jaunimui, bus nesvarbu, neįdomu“, – sako premjeras.

„Todėl turi garsiai skambėti ryžtingas „ne“ kontrabandai, mokesčių slėpimui ir nelegalioms pajamoms, nes veikla šešėlyje labai daug kainuoja valstybei ir jos žmonėms“, – teigia A. Butkevičius.

Praėjusios akcijos metu į gatvę išėjo ir praeiviams apie šešėlio žalą aiškino ir buvusios Vyriausybės ministrai: Andrius Kubilius, Ingrida Šimonytė, Rimantas Žylius.

Penktadienį akcija vyksta Vilniuje, Biržuose, Kėdainiuose, Kaune, Utenoje ir kituose Lietuvos miestuose, o šeštadienį bus organizuojama ir Klaipėdoje. Akcija organizuoja Investuotojų forumas ir iniciatyva "Baltoji banga".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)