"Reorganizaciją planuojame užbaigti iki šių metų pabaigos, o ją vykdome dėl daugelio priežasčių - dėl patogesnio valdymo, paprastesnio finansavimo ir kitų dalykų", - Eltai sakė "Vilniaus Akropolio" valdybos pirmininkas Mindaugas Marcinkevičius.

"Vilniaus Akropolio" įstatinis kapitalas - 36,31 mln. litų, "Kauno Akropolio" - 1 mln. litų, o "Klaipėdos Akropolio" - 143,872 mln. litų.

Holdingas "Vilniaus prekyba" valdo po 100 proc. "Vilniaus Akropolio", "Kauno Akropolio" ir "Klaipėdos Akropolis" akcijų.

Viso "Vilniaus Akropolio" komplekso plotas viršija 109 tūkst. kvadratinių metrų.

2004 metų gruodžio pabaigoje skelbta, kad "Vilniaus Akropolis" Kaune statys prekybos centrą "Maxima bazė" ir statybinių medžiagų, buities ir namų apyvokos reikmenų prekybos centrą "Ermitažas".

Apie 60 tūkst. kvadratinių metrų ploto pastatas įsikurs Savanorių prospekto ir automagistralės Vilnius - Klaipėda sankryžoje.

Į Kauno "Akropolį", kuris įsikurs buvusio fabriko "Kauno audiniai" teritorijoje, taip pat Karaliaus Mindaugo prospekto, Griunvaldo bei Karmelitų gatvių dalyse, "Vilniaus Akropolis" planavo investuoti 250 mln. litų.

Tuo tarpu Klaipėdoje iki "Akropolio" lygio ketinama išplėsti prekybos centrą "Hyper Maxima".

"Vilniaus prekybos" akcininkai yra devyni vadinamosios "VP grupės" steigėjai: Nerijus Numavičius, Žilvinas Marcinkevičius, M. Marcinkevičius, Ignas Staškevičius, Renatas Vaitkevičius, Gintaras Marcinkevičius, Mindaugas Bagdonavičius, Julius Numavičius ir Vladas Numavičius bei užpernai privatizuotų Vakarų skirstomųjų tinklų generalinis direktorius Darius Nedzinskas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją