„Mane buvo nusamdęs britiškos Rothschildų dinastijos galva lordas Jacobas Rothschildas, kad valdyčiau jo bendrovės investicijas Kazachstane. Tuo metu, kai investavome Kazachstane, šioje šalyje iš tiesų buvo didelių uždarbio galimybių, jei, žinoma, investuojama protingai.

Rothschildų šeima tikrai turi labai ilgą ir įdomią istoriją ir darė itin didelę įtaką pasaulio ekonomikai XIX–XX a. Ir dabar šeima turi nemažą įtaką, nes jos atstovai bendrauja su viso pasaulio verslo elitu. Labai dažnai jų vardas dirba jiems ir, jei Rothschildai kokiam nors projektui ieško partnerių, kad kartu investuotų, visuomet atsiranda būrys norinčiųjų, nes yra didelis pasitikėjimas“, – interviu dienraščiui pasakojo D. Daubaras.

Jis pripažino, kad šios šeimos dėmesį buvo patraukusi galima investicija Lietuvoje, tačiau galutinio sprendimo nepriėmė.

„Tiesą sakant, buvo vienas projektas, kai viena iš p. Rothschildo įmonių aktyviai domėjosi investavimu į vieno mobiliojo operatoriaus ryšio bokštelius Lietuvoje. Tačiau tai nereiškia, kad Rotchildai ateityje neinvestuotų Lietuvoje, – tereikia gero, įdomaus projekto, kuris suteiktų solidaus uždarbio galimybę“, – „Verslo žinioms“ kalbėjo lietuvis.

Šiemet Pasaulio lietuvių ekonomikos forume dalyvaus pasaulio lietuviai, užsienio verslininkai bei specialistai iš JAV, Didžiosios Britanijos, Kinijos, Brazilijos, Rusijos, Estijos, Belgijos, Prancūzijos ir kitų šalių. Atvykstantys sėmėsi patirties dirbdami su „Facebook“, „McKinsey & Company“, „Virgin Group“, „General Motors“, „Shell International“, „J.P. Morgan“, „Wikipedia“, mokydamiesi ir dėstydami Masačusetso technologijų institute, Harvardo J.F. Kenedžio aukštojoje mokykloje, Oksfordo bei Kolumbijos universitetuose, Kalifornijos universitete Los Andžele ir kitose garsiose mokymo įstaigose.

PLEF forumas „Globalūs ekonomikos iššūkiai: Lietuvos atsakas“ vyks birželio 3 d. Vilniuje, Parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Renginį globoja Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)