„Tikslių duomenų neturiu, drįsčiau teigti, kad nebuvo nei 200 tūkst., nei 100 tūkst. Žmonių nebuvo gausu. Žinoma, poilsiautojų buvo, miestas buvo atgijęs, tačiau negalima šnekėti apie šimtus tūkstančių suvažiavusiųjų. Lyginant su Stintų švente, žmonių buvo keleriopai mažiau, nes tada Palanga buvo sausakimša. O dabar buvo maloniai smagus šurmulys“, – DELFI sakė G. Kvedaravičienė.

Jos duomenimis, viešbučių užimtumas nebuvo gerokai didesnis nei prieš tai buvusį savaitgalį, tačiau šventė pavyko.

„Manau, šventė pavyko labai neblogai, nors svečių nebuvo taip gausiai, kaip buvo deklaruojama ir skelbiama. Sakyčiau, kad savaitgalis buvo pakankamai geras. Oras buvo įspūdingas. Taip pat džiugina, kad buvo nemažai šeimų su mažais vaikais, nes visą laiką Palanga, o ypatingai jos atidarymo šventės, asocijuojamos su girtu jaunimu. Taigi to girto jaunimo nei matėsi, nei girdėjosi mieste, o savaitgalis buvo labai šeimyniškas. Tai kuria kitokią nuotaiką“, – kalbėjo pašnekovė.

Paklausta, kas galėjo lemti mažesnį nei buvo skelbta svečių skaičių, G. Kvedaravičienė sakė: „Dalį žmonių ažiotažo kėlimas ir atbaidė, nes tikrai ne visi nori ilsėtis minioje žmonių ir jeigu norėjo tas pirmas vasariškas dienas praleisti džiaugdamiesi prabudusia gamta, galėjo ir sąmoningai vengti Palangos, galvodami, kad ten bus be proto didelis kiekis žmonių. Tas labai didelio srauto žmonių deklaravimas galėjo šiek tiek atlikti meškos paslaugą“.

Ji nesiėmė spręsti, kada prasidės atostogų sezonas kurorte. Tačiau jei oras bus geras, vasara gali prasidėti anksčiau.

„Tai labai priklausys nuo oro ir nuo gyvenimiškų bei ekonominių tendencijų, tačiau aš galvoju, kad jeigu tokie orai tęsis ir toliau, vasara šiemet turėtų prasidėti anksčiau, galbūt net ir nuo birželio vidurio. Žinoma, sunku prognozuoti“, – kalbėjo G. Kvedaravičienė.

Palangos miesto savivaldybė buvo planavusi, kad per tris šventės dienas kurortą aplankys apie 200 tūkst. svečių. Palangos turizmo ir informacijos centras kol kas dar nėra tiksliai įvertinęs, kiek poilsiautojų suplaukė praėjusį savaitgalį.

Paplūdimyje taip pat buvo tikėtasi didesnio besideginančių antplūdžio.

„Savaitgalis praėjo ramiai. Pajūryje buvo pakankamai mažai žmonių. Mieste vyko daug renginių, tai gal ten daugiau buvo žmonių, bet paplūdimyje deginosi kokie 2-3 tūkst. Šiemet pirmą kartą per kelerius metus per sezono atidarymą buvo šiltas oras. Įprastai būdavo pakankamai šalta, todėl žmonių būdavo labai mažai. Šiemet temperatūra kilo iki daugiau nei 30 laipsnių, todėl galvojome, kad poilsiautojų bus gerokai daugiau, tam pasiruošėme, bet vanduo buvo šaltas ir žmonės turbūt buvo nenusiteikę“, – DELFI sakė Palangos gelbėjimo stoties gelbėtojas-instruktorius Ričardas Kurpius.

Nakvynė kainavo nuo 10 Lt

Per Palangos sezono atidarymo šventę vietos nakvynei pas privačius nuomotojus ieškojusi Rūta DELFI pasakojo, kad lovas ar kambarius nuomojančių močiučių buvo gausu.

„Dažniausiai už lovą jos prašė 30 litų, bet buvo ir tokių, kurios sutikdavo įsileisti už 10 Lt nakčiai, tačiau tada jau tektų miegoti kartu su šeimininke“, – įspūdžiai dalijosi mergina.

Pasak jos, nuomotojos pripažino didžiausio turistų antplūdžio laukiančios nuo liepos.

„Didžiulio ažiotažo nebuvo, visi laukia liepos ir svečių iš užsienio, nes viskas dar tik prasideda“, – kalbėjo Rūta.

DELFI jau rašė, kad J. Basanavičiaus gatvėje įsikūrusiuose svečių namuose per sezono atidarymą laisvų kambarių nebuvo.

Palangos turizmo informacijos centro (TIC) duomenimis, prieš sezono atidarymą viešbučių užimtumas buvo apie 80 proc. Iš viso kurorto viešbučiai gali priimti apie 3 tūkst. žmonių. Tiesa, kol kas ne visi jų yra atvėrę duris lankytojams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)