Jau nuo pat šeštadienio ryto kavinės pradėjo savo darbą, buvo matyti naujus meniu rašančios padavėjos, tvarkomi staliukai, J. Basanavičiaus gatvėje tvyrojo ruošiamo maisto kvapas.

Palangos simbolio – karštų vaflių J. Basanavičiaus g. galima įsigyti už 3 litus. Su pagardais – nuo 3,5 iki 5,5 litų. Paskanauti natūralių ledų kviečiama už 2,5 lito.

Norinčius ne tik paskanauti, bet ir rimčiau pavalgyti kavinės vilioja tradiciniu lietuvišku kurorto maistu – cepelinais, bulviniais blynais, kotletais ir kepsniais.

Cepelinai per 25 minutes

DELFI nusprendė išbandyti šiemet siūlomą Palangos kavinių meniu. Vienoje iš kavinių, užsisakėme dvi porcijas cepelinų ir dienos sriubą – šiupininę. Kavinėje žmonių nebuvo daug, užimta buvo viso labo trečdalis staliukų.

Sriubos sulaukėme po dvylikos minučių nuo užsakymo. Prie jos buvo patiektos trys riekelės duonos, nors nebuvo klausta, ar reiks kokių pagardų, sriuboje iš karto buvo įdėtas šaukštas grietinės. Sudėtis – alyvuogės, pupelės, bulvės, agurkai, šoninė, krapai. Skonis – neblogas, patiekta ji buvo karšta. Vertinimas – 8 balai iš 10.

Cepelinų teko laukti 25 minutes. Iš karto gavome abi porcijas. Cepelinai papuošti spirgučiais, šviežiais svogūno laiškais, nepagailėta grietinės.

Cepelinai tiesiog skendėjo riebaluose nuo spirgučių, skonis neypatingai malonus, kąsniai burnoje vėlėsi, vietomis buvo gerokai padauginta druskos. Vertinimas – 6 balai iš 10.

Vienos cepelinų porcijos kaina – 9,49 litai, sriubos – 4,50 litai.

Nors padavėja ir aptarnavo maloniai, daug šypsojosi, patiekalų skonis jos pastangų neatpirko. Pietumis, atvirai tariant, likome nusivylę.

Kuo toliau nuo jūros – tuo pigiau

Dienos pietus Palangoje šalia miesto centro galima pavalgyti už 9 litus. Cepelinai šioje miesto vietoje kainuoja 9 litus, balandėliai – 8 litus, šaltibarščiai – 4 litus. Kitoje gatvės pusėje esančioje kavinėje kainos kiek didesnės – už cepelinus prašoma 10 litų, už balandėlius – 10 litų, sriubų kainos – nuo 3 iki 5 litų.

Vytauto gatvėje, kurioje veikia šventinis kermošius pavalgyti siūloma gana pigiai – plovas su mėsa – 7 litai, vištienos kepsnys – 10 litų.

J. Basanavičiaus gatvėje kainos ženkliai skiriasi. Kuo arčiau jūros kavinė įsikūrusi – tuo kainos didesnės. Už porciją cepelinų čia gali tekti pakloti ir 12 litų, net 4 litais daugiau nei šalia Palangos miesto centro.

Kepsnys kainuoja 16 litų, šašlykai – 13-15 litų, alaus siūloma įsigyti už 8 litus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)