"Modernus verslas, verslas, kuris siekia tapti konkurencingu visame pasaulyje, gerai supranta, kad, būti norint konkurencingu verslu, reikia ir elgesio taisykles perimti, ir veikti, kaip veikiama Vakaruose. Tai šis verslas labai aiškiai parodė, kad jam ne vis tiek, kad jis nesitaikstys su bandymais grįžti atgal į neskaidrių metodų skirstant valstybės pinigus laikotarpį, ir todėl toks B. Vėsaitės visiškai neteisingas elgesys su "Versli Lietuva" vadovybe susidūrė su ženkliu, žymiai platesniu sluoksniu, tarp jų ir modernaus verslo, pasipriešinimu", - penktadienį "Žinių radijui" sakė A. Kubilius.

Jis pridūrė, kad įvykio reikšmingumą rodo tai, kad atleidus P. Lukauską iš "Versli Lietuva" valdybos atsistatydino ir žinomi verslininkai. Tai esą rodo apie visai subrendusią kitą verslo kultūrą.

ELTA primena, kad šalies verslo bendruomenė yra išreiškusi susirūpinimą dėl Ūkio ministerijos vadovės B. Vėsaitės priimtų sprendimų, dėl kurių postą paliko VšĮ "Versli Lietuva" vadovas ir tai daryti ketina VšĮ "Investuok Lietuvoje" generalinė direktorė Milda Dargužaitė. Planuojama šias dvi įstaigas sujungti. Verslininkai skundžiasi nepagrįsta ir skubota šių įstaigų vadovų kaita ir neslepia įžvelgiantys, kad jos tampa politinėmis.

Praėjusią savaitę pasirodė informacija, kad VšĮ "Versli Lietuva" generalinis direktorius P. Lukauskas šalių sutarimu traukiasi iš pareigų. Verslininkai šį sprendimą ragina atšaukti ir tikisi, kad ministerija pakeis nuomonę, o organizacijas paliks veikti toliau.

Ūkio ministrės B. Vėsaitės teigimu, P. Lukauskas net penktadalį darbo laiko skirdavo ne "Verslios Lietuvos" darbams, o asmeniniam verslui ir projektams. Valdžia svarsto sujungti "Versli Lietuva" ir "Investuok Lietuvoje", institucijai vadovautų socialdemokratė Violeta Boreikienė. Verslininkų atstovai suabejojo V. Boreikienės kompetencija. Tačiau Premjeras A. Butkevičius patikino, jog Lietuvos socialdemokratų partijos prezidiumo narė V. Boreikienė tikrai netaps VšĮ "Versli Lietuva" vadove.

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia nežinąs, dėl kokių priežasčių postą paliko "Versli Lietuva" vadovas P. Lukauskas, ir artimiausiu metu tikisi sulaukti atsakymo į šį klausimą.