Investicinės bendrovės „RAZFin” akcininkai yra Rakauskų šeima bei „Žabolis Partners”.

„Džiaugiamės galėdami paskelbti, kad pasiekėme susitarimą su LHV ir „RAZFin”. Toliau dėsime visas pastangas, kad sandoris būtų įvykdytas greitai. Džiaugiamės pasirinkę patikimą ir skaidrų investuotoją „Snoro lizingo“ bendrovei. Akcijų pirkimo-pardavimo sutartis, kurią pasirašėme su LHV ir „RAZFin“ – labai svarbus žingsnis judant link „Snoro lizingo“ pardavimo proceso užbaigimo, užtikrinant didžiausią naudą banko kreditoriams ", – teigė banko „Snoras“ bankroto administratorius Neil Cooper.

Anot jo, sandorį užbaigti tikimasi per keletą mėnesių – iki liepos pabaigos. Banko kreditorių komitetas patvirtino šio pardavimo metodą bei pagrindines sandorio sąlygas.

„Lietuvos finansų sektoriuje šiuo metu matome palankias sąlygas investuoti, industrija atsigauna, o tai atveria naujų galimybių. Esame įsitikinę, kad pirkimo išsimokėtinai ir vartojimo kreditų rinka turi dideles plėtros perspektyvas, todėl džiaugiamės atsivėrusia galimybe įsigyti „Snoro lizingą“. Šiuo žingsniu išplėsime LHV Grupės teikiamų vartotojų kreditavimo paslaugų veiklą iš Suomijos ir Estijos į Lietuvą. Sėkmingai veiklą vykdome jau 14 metų, tad tikime, kad galime suteikti Lietuvos finansų sektoriui daugiau konkurencijos, įvairesnių finansinių institucijų bei pagerinti finansinių paslaugų prieinamumą“, – sakė vienas iš „LHV Group“ įkūrėjų Rainas Lohmusas.

Būsimieji savininkai teigia, kad „Snoro lizingo“ veiklos kryptis nesikeis – įmonė teiks pirkimo išsimokėtinai paslaugas ir vartojamąsias paskolas.

LHV buvo įkurta 1999 metais ir iš pradžių teikė turto ir investicijų valdymo paslaugas. Bankinė veikla pradėta vykdyti nuo 2009 metų ir šiuo metu LHV yra didžiausias estiško kapitalo bankas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)