„Atėjau dėl paties principo, kad kompetentingi žmonės yra tiesiog pakeičiami. Tai yra labai skaudu, nes aš „Verslią Lietuvą“ matau, kaip vieną iš tų organizacijų, kurios daro progresą visame viešajame sektoriuje. „Investuok Lietuvoje“ yra lygiai tas pats. Pažįstu žmones, kurie ten dirba. Tai yra jauni ir labai išsilavinę žmonės, kurie dirba po 10-12 val. per dieną, kad pasiektų rezultatą“, – DELFI sakė akcijoje dalyvaujantis Adomas Malaiška iš Jungtinės Karalystės.

Pasipiktinę akcijos dalyviai neturėjo leidimo masiniam žmonių susibūrimui, todėl jie popierinius balandžius prie Ūkio ministerijos paliko ateidami nedidelėmis grupelėmis.

„635 balandžiai simbolizuoja naujas įmones, įkurtas su „Verslios Lietuvos“ pagalba. Tai reiškia po vieną naują įmonę per vieną P. Lukausko darbo dieną. Verslo bendruomenė mano, kad jo atleidimas iš „Verslios Lietuvos“ vadovo pareigų yra nepagrįstas. Už to galimai slypi visiškai kitokie tikslai. Mes visi žinome, kad „Verslios Lietuvos“ nepanaudota 55 mln. Lt Europos Sąjungos lėšų. Visuomenė bijo, kad gviešiamasi šiuos pinigus panaudoti kitais tikslais“, – tvirtino vienas iš akcijos organizatorių į Lietuvą iš užsienio sugrįžęs visuomenės veikėjas Tadas Langaitis.

Pasak jo, sprendimas atleisti P. Lukauską gali keisti užsienyje gyvenančių nuomonę apie galimybes Lietuvoje.

Tadas Langaitis
„Atrodė, kad šalis juda pažangiai į priekį, tačiau čia talentingiems lietuviams grįžus dirbti valstybės labui už nedidelę dalį savo rinkos atlyginimo, jai tokiu būdu atsikratoma galimais politiniais sumetimais ir dar iš esmės viešojoje erdvėje išsityčioja. Manau, kad „Verslios Lietuvos“ valdyba ir kitos valdybos dėl ministrės pareiškimų, kad buvo galima korupcija išstos atskirai, nes čia yra labai rimti kaltinimai“, – kalbėjo vienas akcijos organizatorių.

Jo nuomone, dabar geriausia būtų paskelbti viešą ir skaidrų naujo vadovo atrankos konkursą.

„Daug kas grįžta į Lietuvą girdėdami, kad yra sukuriamos sąlygos jaunimui kažką daryti, tačiau kai tokie dalykai atsitinka, tada patys geriausi ir profesionaliausi gali pradėti galvoti kitaip. (…) Aš pati po dešimties metų grįžau į Lietuvą po gerų darbų. Pati pradedu verslą ir „Versli Lietuva“ tikrai daug kuo padėjo. Manau, kad tokie dalykai neturėtų vykti“, - DELFI sakė viena iš akcijos organizatorių Lina.

Kita dalyvė laikėsi panašios nuomones.

„Atėjome čia dėl to, kad matome, kokia situacija darosi pas mus šalyje po paskutinių rinkimų ir kad gėda matyti, kokia valdžia yra čia. Ypatingai dėmesį atkreipia dabartinė ūkio ministrė. Mes norime pasakyti, kad mums tokia situacija nepatinka ir kad valdžia imtųsi veiksmų spręsti šią problemą arba nušalindami ministrę, arba pakeisdami ją kompetentingu žmogumi“, - DELFI sakė balandį padėjusi komunikacijos specialistė Jolita.

Verslo bendruomenė ūkio ministrės Birutės Vėsaitės priimtą sprendimą atsisakyti P. Lukausko paslaugų vertina kaip politinį ir tvirtina, kad tai pakenks Lietuvos įvaizdžiui investuotojų akyse. Atleidžiamam „Verslios Lietuvos“ vadovui paramą išreiškė ne viena verslo organizacija. Tuo metu ministrė tvirtina, kad P. Lukauskas jai neįtiko, nes šalia pagrindinio darbo dar užsiėmė ir konsultacijomis.

Tuo metu premjeras Algirdas Butkevičius nesiėmė komentuoti ūkio ministrės sprendimo.

„Negaliu dar atsakyti šitą klausimą, nes buvau komandiruotėje. Man turi būti paruošta pažyma, dėl ko vyko pokalbis dėl atleidimo iš darbo arba dėl abiejų šalių susitarimo. Žinoma, nėra gerai, kai tokie dalykai vyksta viešai. Bet jeigu turima informacija, kuri mane pasiekė, kad buvo leidžiama užsiimti kitais darbais šalia šitų pareigų, tai klausimas, ar galima, ar ne. Tačiau dar reikėtų įsigilinti, nenoriu dabar komentuoti“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (223)