Paaiškėjus, kad pažyma apie jau sumokėtus mokesčius Rusijoje, konsultantui papildomai priskaičiuota sumokėti apie 430 tūkst. litų GPM, delspinigių ir baudų.

Kaip rašoma Mokesčių inspekcijos pranešime spaudai, Rusijos įmonę lietuvis konsultavo kelerius metus. Gautą pusketvirto milijono litų atlygį jis deklaravo, tačiau į Lietuvos biudžetą sumokėjo tik 5 proc. pajamų mokesčio.

Mokesčių administratoriui jis pateikė informacinių paslaugų teikimo sutartį su įmone, kurioje nurodyta, jog kitą priklausančią sumokėti mokesčio dalį - 10 proc. - išskaičiuos ir savo šaliai sumokės honorarus išmokėjusi įmonė. Kad toks mokestis esą buvo sumokėtas į Rusijos Federacijos biudžetą, Lietuvos mokesčių administratorių turėjo įtikinti mažeikiškio pateikta Rusijos įmonės išduota „pažyma“.

Pasak pranešimo spaudai, mokesčių inspektoriams suabejojus pažymos realumu, susisiekta su Rusijos Federaline mokesčių tarnyba, kurios duomenimis, Rusijos įmonė nurodyto pajamų mokesčio nemokėjo ir jo nedeklaravo.

Taip pat, dokumentą apie išskaitytą pajamų mokestį neva pasirašęs Rusijos pilietis, dokumente įvardintas kaip įmonės generalinis direktorius, prisipažino įmonę savo vardu įsteigęs už pinigus, tačiau jai nevadovavo ir apie jos veiklą, informacinių paslaugų sutartį su lietuvaičiu bei jam išmokėtus honorarus nieko nežinantis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)