Lašišos kaina pakilo tiek, kad, regis, jai toliau nebėr kur augti. Smulkiems perdirbėjams tokia kaina tampa nepakeliama“, – dienraščiui sakė Nacionalinės žuvų perdirbėjų ir prekybininkų asociacijos direktorius Vytautas Andriuškevičius.

Kaip rašo „Verslo žinios“, gamintojų nuomone, rinką sujaukė daug aplinkybių. Svarbiausia jų – augantis lašišų poreikis ir nedidėjanti lašišų auginimo apimtis. Skatinti vartojimą padėjo ir gausios mažmenininkų akcijos.

Dėl tokio kainų šuolio Lietuvos gamintojai priversti ieškoti kitų žuvų arba kitų lašišų fermų.

Interneto puslapis produktukainos.lt nurodo, kad gegužės pradžioje lašišų kilogramas parduotuvėje kainavo 29,6 Lt, o tai 12% daugiau nei prieš metus. Didesnio kainų šuolio vartotojai turėtų laukti jau artimiausiu metu.

„Su prekybos tinklais pasirašytos ilgalaikės sutartys, kurias pakeisti nėra paprasta, o tai gamintojams gresia nuostoliais. Tačiau artimiausiu metu perrašysime sutartis“, – dienraščiui žada „Norvelitos“ valdybos pirmininkas Jordanas Kenstavičius.

Skaičiuojama, kad pernai skrostų atšaldytų norvegiškų lašišų kaina padidėjo beveik trečdaliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)