Taip rašoma LM kreditorių klubo „Prudentia“ finansų konsultanto laiške akcininkams, praneša DELFI.lv.

Laiške rašoma, kad K. Lipmanas ir S. Zacharinas turi taikiai susitarti dėl ginčytinų akcijų ir kuo greičiau perduoti jas kreditoriams. S. Zacharinas, I. Segalas ir K. Lipmanas gali pasilikti po vieną akciją, o tai suteiktų jiems teisę dalyvauti didinant įstatinį įmonės kapitalą. S. Zacharinas ir I. Segalas taip pat turėtų užtikrinti, kad būtų perrinkta valdyba, o patys pasitraukti iš valdybos.

Savo ruožtu kreditoriai įsipareigoja atnaujinti LM veiklą ir pradėti teisinės apsaugos procesą, siekiant išvengti nemokumo.

Kaip pareiškė LM akcininkas K. Lipmanas, kreditorių ir „Prudentia“ sugalvotas įmonės gelbėjimo eksperimentas gali sužlugdyti gamyklą ir sukelti socialinę krizę Liepojoje, kadangi žmonės netektų darbo vietų.

K. Lipmano nuomone, nei kreditoriai, nei jų konsultantai nesigilino į realią padėtį LM ir nesupranta, kokie skaudūs gali būti šio plano padariniai.

K. Lipmanas pabrėžė, kad iki šiol nesulaukė vadovybės ir kitų akcininkų atsakymo į savo pasiūlymą pritraukti strateginių investuotojų. „Žinoma, kad dalyvautų gelbėjant įmonę, potencialus investuotojas turi susipažinti su auditorių išvadomis apie padėtį LM, tačiau valdžiai neatrodo svarbu pateikti šią informaciją“, – sakė jis.

Jo manymu, konsultantas ir kreditoriai neturi nė menkiausios patirties metalurgijos pramonėje, kurios reikėtų norint išgelbėti įmonę, o pasiūlytas planas – noras nuskandinti gamyklą.

Didžiausi įmonės kreditoriai yra „Latvenergo“, „Citadele banka“, „SEB banka“, „Stemcor“ ir Latvijos valstybės iždas.

Kaip buvo pranešama, balandžio 26 d. valstybė ir kreditorių klubas pateikė LM akcininkams reikalavimų, kuriuos privalu įvykdyti, norint paramos. Vienas iš reikalavimų – investuoti į įmonę 25 mln. latų (123,2 mln. Lt) iš asmeninių lėšų. S. Zacharinas ir I. Segalas pareiškė, kad nėra pasirengę investuoti tokių lėšų, o K. Lipmanas teigė norintis pritraukti strateginį investuotoją ir investuoti į įmonę savo pinigų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)