Antradienį vykusiame Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidiume kartu su premjeru Algirdu Butkevičiumi ir Vyriausybės atstovais buvo išsakytos pramonininkų bėdos ir viltys.

Kaip po susitikimo pasakojo LPK prezidentas R. Dargis, diskusijų metu buvo atkreiptas premjero dėmesys į šalies patrauklumą tiesioginėms užsienio investicijoms, demografines problemas, regionų plėtrą.

„Mano noras buvo provokuoti, o ne kaltinti Vyriausybę, ambicijoms – kur mes (Lietuva – DELFI) norime būti po dvejų-trejų metų“, - teigė pramonininkų atstovas.

Taip pat susitikime buvo aptarta verslo aplinka: „Nepaisant to, kad mūsų ekonomika atrodo neblogai, eksportas tolydžiai auga ir pirmo ketvirčio rezultatai geri, mes esame susirūpinę, kad investicijų, produktyvių investicijų, kiekis yra be galo žemas ir ieškojome priežasčių“.

R. Dargis pabrėžė, kad prie vangių investicijų prisideda ir finansų rinka, kuri „vis dar traukiasi ir matyti tik pirmieji daigai, kad į verslą ateis daugiau pinigų“.

Kaip riziką verslo plėtrai Lietuvoje LPK atstovas mato bankinį sektorių: „Mes esame priklausomi nuo sprendimų, esame vertinami ne Lietuvoje. Šiandien mūsų rizikas vertina švedai, norvegai [...] Manau, kad reikėtų išplėsti finansines galimybes ir šioje vietoje žiūrėti, kaip prisitraukti kapitalo daugiau“.

Pasak jo, verslo finansavimas itin aktualus naujam verslui.

„Kalbu apie smulkų verslą. Jei stambus dar susitvarko ir eina projektai, pardavimai, bankai nebijo rizikų, tai naujiems, į rinką ateinantiems verslams labai sunku gauti kapitalą“, - teigė jis.

Pasiteiravus R. Dargio apie Vyriausybės sudarytos mokesčių darbo grupės pirmuosius pasiūlymus, šis teigė, kad kai kurie pasiūlymai atrodo neblogai, tačiau dėl kai kurių bandys diskutuoti. Konkrečiai įvardyti, kokie siūlomi mokesčių pakeitimai jam atrodo nepatrauklūs ar sveikintini, pramonininkų atstovas nenorėjo.

Statybų versle besisukantis verslininkas tik prasitarė apie reinvestavimą. Jo žiniomis, planuojama nuo pelno mokesčio atleisti reinvestuojamą pelną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)