Kad šiais metais vietą atostogoms pasirinkti būtų lengviau, palyginome viešbučių kainas savaitės poilsiui Lietuvos pajūryje ir užsienio kurortuose, kuriuos siūlo populiari paieškų sistema. Atostogų laikas – paskutinė birželio savaitė. Straipsnyje pateikiamos kainos skelbtos balandžio 25-ąją ir bus įdomios tiems, kurie įpratę keliauti savarankiškai ir nesirenka kelionių agentūrų siūlomų paslaugų.

Poilsis Nidoje brangesnis nei Palangoje

Taigi, jeigu nusprendėte birželio 24-30 dienas praleisti Palangoje, išlaidos labai priklausys nuo to, kokios gyvenimo sąlygos jus domina. Siekiant kainas palyginti kuo įmanoma tiksliau, tyrimui buvo pasirinkta viešnagė tarptautinės kategorijos viešbučiuose – t.y. tuose, kurie vertinami žvaigždutėmis.

Savaitės poilsis birželį Palangoje esančiame 3 žvaigždučių viešbutyje „Baltas namas“ jums kainuos 830 litų. Viešbutis įsikūręs vos 700 metrų atstumu nuo paplūdimio. Už šią kainą galėsite ilsėtis 20 kvadratinių metrų ploto dviviečiame numeryje, kur įrengta ir virtuvė. Dėl šlepečių, plaukų džiovintuvo ir plazminio televizoriaus taip pat nereiks sukti galvos – viską rasite kambaryje. Į kainą maitinimas neįskaičiuotas. Liukso klasės 50 kvadratinių metrų ploto apartamentai dviem paskutinę birželio savaitę kainuos žymiai brangiau – 1500 litų.

Birželio pabaigoje už poilsį dviviečiame kambaryje kitame Palangos viešbutyje „Prie Parko“ (šis viešbutis įsikūręs vos 300 metrų nuo jūros) paklosite 1000 litų. Ten jums pasiūlys standartinius patogumus – kabelinę televiziją, plaukų džiovintuvą, šildymą, lygintuvą. Maitinimas taip pat į kainą neįskaičiuotas. Šeimai skirtas 45 kvadratinių metrų ploto liukso klasės numeris savaitei atsieis 2800 litų.

Jeigu atostogas norite praleisti prabangiau, poilsis pagerintame dviviečiame kambaryje 4 žvaigždučių viešbutyje „Gamanta“, esančiame 15 minučių pėstute atstumu nuo jūros, pakaks ir 1400 litų. Už šiuos pinigus gausite 18 kvadratinių metrų ploto numerį su radijo imtuvu, mini baru, viskuo, ko gali prireikti vonios kambaryje. Tačiau vėlgi be maitinimo. Poilsis 30 kvadratinių metrų ploto apartamentuose (su balkonu) ir vaizdu į Palangą kainuos 3300 litų.

Ypatingos prabangos ieškantys lietuviai už poilsį penkių žvaigždučių viešbutyje „Vanagupė Spa Resort“ (nuo jo jūrą pasieksite per 10 minučių pėstute) sumokės 3500 litų. Už šią kainą jūs gausite standartinį dvivietį kambarį, SPA malonumus ir pusryčius. Šis 22 kvadratinių metrų ploto numeris turi balkoną, jame rasite radiją, viską, ko reikia vonios kambariui, šlepetes ir t.t.

Nusprendę paskutinę birželio savaitę praleisti Nidoje, verčiau suskubkite gyvenamą vietą rezervuoti jau dabar. Likus praktiškai dviem mėnesiams iki jūsų atostogų pradžios, viešbučių pasirinkimas nedidelis, o ir likę variantai tikrai ne pigūs.

Pavyzdžiui, standartinis dvivietis numeris 3 žvaigždučių viešbutyje „Nidus“ (esančiame 600 metrų atstumu nuo jūros) jums kainuotų nuo 1500 iki 1800 litų. Už šią sumą gausite 20 kvadratinių metrų ploto kambarį, kuriame jūsų lauks televizorius, lygintuvas, šildymas, plaukų džiovintuvas ir mini baras.

Numeris su pusryčiais trijų žvaigždučių viešbutyje „Nidos pušynas“ savaitei jums kainuos 1450 litų. Už tokius pinigus gausite 17 kvadratinių metrų ploto kambarį, kuriame bus plaukų džiovintuvas, televizorius ir kiti būtiniausi daiktai.

Patį brangiausią poilsį Nidoje šiai dienai siūlo vila „Gija“, esanti vos už 100 metrų nuo jūros kranto. Ten už dviejų kambarių liukso klasės numerį (100 kvadratinių metrų ploto) su virtuve paklosite 12 tūkst. 500 litų.

Užsienyje kainos kaip namuose

O ką darbų išvargintiems lietuviams siūlo užsienio kurortai? Siūlome palyginti nakvynės kainas ne tik populiariuose, bet ir prestižiniuose Europos kurortuose – Italijos Sardinijoje, Ispanijos Kosta Doradoje ir Prancūzijos Nicoje.

Taigi dvivietis kambarys 3 žvaigždučių viešbutyje „Sercotel Urbis Centre“, esančiame vos už 10 minučių kelionės pėsčiomis nuo Kosta Dorados paplūdimio, jums kainuos 1200 skaičiuojant litais (su pusryčiais). Už šią kainą jums bus pasiūlytas 25 kvadratinių metrų ploto numeris parketo grindimis, kabelinė televizija (ją galėsite žiūrėti per plokščiaekranį televizorių). Poilsis dviviečiame numeryje su vaizdu į miestą 4 žvaigždučių viešbutyje „Husa Imperial Tarraco“ pačiame Ispanijos Taragonos miestelio centre, esančiame visai šalia paplūdimio, kainuos 1500 skaičiuojant litais (tik pusryčių negausite). Jums priklausys 14 kvadratinių metrų ploto kambarys su televizoriumi, šildymu ir vaizdo grotuvu.

Jeigu jus suviliojo poilsis egzotiškoje Sardinijoje, dvivietis numeris 3 žvaigždučių viešbutyje „Camping Village Calik Blu“, nuo paplūdimio nutolusiame vos 20 metrų, kainuos 1200 skaičiuojant litais. Už šiuos pinigus jums priklausys 14 kvadratinių metrų ploto kambarys, kur jūsų lauks darbo stalas, televizorius ir kiti privalumai. Savaitės poilsis 5 žvaigždučių „Hotel Carlos V“ viešbutyje visai šalia jūros kranto kainuos 3500 skaičiuojant litais. Už šiuos pinigus jums priklausys 26 kvadratinių metrų ploto kambarys su plokščiaekraniu televizoriumi, šildymu, kilimine danga, viskuo, ko prireiks vonioje, mini baru, vaizdu į sodą ir t.t.

Nicoje poilsis trijų žvaigždučių viešbutyje „Normandie“, esančiame pačiame miesto centre, dviem kainuos 1700 skaičiuojant litais. 14 kvadratinių metrų kambaryje jūsų lauks garso nepraleidžiančios sienos, plaukų džiovintuvas, viskas, ko prireiks vonioje, televizorius ir kabelinė televizija. Savaitės atostogos 4 žvaigždučių „B4 Nice Park“ viešbutyje dviem asmenims kainuos 3500 skaičiuojant litais. Už šią kainą jums priklausys 20 kvadratinių metrų ploto kambarys (kiliminė danga, viskas, ko gali prireikti vonioje, plazminis televizorius). Liukso klasės numeris su vaizdu į jūrą dar brangesnis – 4500 skaičiuojant litais.

Turizmo departamentas: trumpa vasara – didelės kainos

Faktą, jog kainos Lietuvos pajūryje ir užsienio kurortuose panašios, Lietuvos valstybinis turizmo departamentas aiškina mūsų šalies klimato ypatybėmis.

„Išties tiek Nida, tiek Palanga pagal statistiką didžiausius turistų srautus (apie 60 proc.) generuoja tik birželį-rugpjūtį, visais kitais metų mėnesiais turistų srautai sudaro tik 3-7 proc. Tad stiprus sezoniškumas neabejotinai yra viena iš priežasčių, į kurias atsižvelgia turizmo verslas, nustatydamas kainas apgyvendinimo srityje“, - DELFI sakė Lietuvos valstybinio turizmo departamento atstovė Gerda Butkuvienė.

Anot specialistės, kiti Lietuvos kurortai – Birštonas ir Druskininkai – sezoniškumą yra įveikę. Turistų srautai ten išlieka tolygūs visus metus – pasiskirsto po 8 proc. kiekvieną metų mėnesį.

„Patrauklesniais turistams kurortus paverstų turizmo infrastruktūros vystymas, išskirtinių renginių idėjos, kitos iniciatyvos, kurios padėtų mažinti sezoniškumą. Tačiau ir šiuo metu Lietuvos kurortai sulaukia užsienio turistų dėmesio dėl natūralios gamtos, europietiškų paslaugų kokybės, SPA paslaugų įvairovės.“, - sako G. Butkuvienė.

Anot Lietuvos valstybinio turizmo departamento atstovės, kasmetiniuose turistiniuose apdovanojimuose pirmą kartą nominacijoje „Geriausias Baltijos jūros kurortas“ daugiausia rusų balsų surinko ne Latvijos Jūrmalos kurortas, o mūsų Palanga, ir šis faktas puikiai įrodė, jog Rusijos turistų susižavėjimas Palanga vis auga.

„Palanga įvardinta kaip viena iš 10 geriausių kurortų Europoje. Ji tapo konkurencingesnė ne tik dėl augančių kelionės bei pragyvenimo kainų Latvijoje. Pagal statistiką, pernai Palangoje apsistojo kas 10 Lietuvoje keliavęs turistas – iš viso praleidusių nors vieną naktį pajūrio kurorto apgyvendinimo įstaigose 2012 m. buvo beveik 200 tūkst. Iš jų 149,3 tūkst. buvo vietinių turistų ir 49,4 tūkst. užsienio turistų“, - teigia G. Butkuvienė.

G. Butkuvienė taip pat pridūrė, jog Nidą „Travel Channel“ kelionių žurnalistė Patricia Schultz įtraukė į knygą „1000 vietų, kurias turi aplankyti prie numirštant“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (386)