Joje pardavinėti pačių pagamintą, užaugintą ar atsivežtą produkciją kviečiami ūkininkai, amatininkai ir prekybininkai.

Būsimame turguje pirkėjams planuojama siūlyti vaisių ir daržovių, pieno produktų, šviežios mėsos, žuvies ir jų gaminių, duonos, saldainių, sausainių, konditerijos gaminių.

Kol kas neaišku, kada ši prekyvietė atvers duris, Gariūnus administruojanti įmonė „Posūkis“ komentarų apie naująjį projektą neteikia.

Abejoja sėkme

Tuo metu ketvirtus metus sostinėje veikiančios Centrinės ūkininkų prekyvietės administratorius Mykolas Čiplys abejoja naujojo turgaus sėkme ir konkurencijos nebijo.

„Nelaikome jų konkurentu. Jei atsidarytų kitoje gatvės pusėje, tuomet taip, bet ne dabar. Apie tai kalbama jau dvejus metus. Abejoju, ar išeis, nes ne tokia vieta ir ūkininkų nėra tiek daug, kaip galėtų atrodyti. Pačių ūkininkų yra, tačiau vienetai jų nori patys prekiauti ir tuo rūpintis. Nepamirškite, kad kuo didesnis ūkininkas, tuo mažesnis verslininkas“, – DELFI kalbėjo pašnekovas.

Taip pat jis naujojo projekto sėkme abejoja ir dėl to, kad turgus įsikūręs toliau nuo miesto centro.

„Mano nuomone, maistas yra pirmos būtinybės prekė ir ji turi būti po ranka, juk ne Niujorke ar Londone gyvename, kad taip toli važiuotume apsipirkinėti“, – dėstė M. Čiplys.

Vilniuje taip pat dar veikia mobilūs ūkininkų turgeliai. Maisto galima nusipirkti seniausiuose sostinės Halės ir Kalvarijų turguose, prieš keletą metų duris atvėrė Sostinės turgus. Kai kurie mikrorajonai taip pat turi nedidelius maisto turgelius.

DELFI primena, kad pastaraisiais metais su šešėline ekonomika kovojantys pareigūnai Gariūnuose atliko ne vieną kratą.

Paskutinį sykį pranešta apie praėjusią savaitę į areštinę pakliuvusius 11 verslininkų.

DELFI žiniomis, pareigūnai krėtė iš užsienio atsivežtomis dėvėtomis padangomis ir ratlankiais prekiavusius verslininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)