„Potencialas Baltarusijos, be jokios abejonės, yra didžiulis. Ten kai kurios reformos pradėtos žymiai vėliau negu Lietuvoje, yra daug galimybių veikti energetikoje, pavyzdžiui, biokuro rinkoje ir apskritai atsinaujinančių išteklių, aplinkosaugos srityse. Čia yra daug erdvės dirbti mūsų bendrovėms“, - mano R. Dargis.

Tačiau jis dėstė, jog šiuo metu esminių pasikeitimų Baltarusijos investiciniame klimate Lietuvos verslininkai nejaučia - pokyčiai vyksta palaipsniui.

Nors sėkmingas pavyzdys yra „Vakarų medienos grupės“ investicija Baltarusijos Mogiliovo srityje, R. Dargis primena, jog šios įmonės užnugaris – korporacija „Ikea“.

„Žinoma, regiono pagalba, pavyzdžiui, Mogiliovo miesto pagalba, buvo milžiniška „Vakarų medienos grupei“, tačiau investuojama kartu su europinėmis struktūromis, visų pirma, su „Ikea“, kurios paiso ir tarptautiniai žaidėjai“, - atkreipė dėmesį Lietuvos pramonininkų konfederacijos vadovas.

Pasak jo, nepaisant sėkmės istorijų, rizikas Baltarusijoje verslininkams reikės vertinti savarankiškai.

„Neprognozuojamumas yra faktorius, kurį reikia visada vertinti. Iš Baltarusijos pusės yra supratimas, kad jeigu jų ekonomiką augins ne tik vietos investicijos, bet ir išorės investicijos, jie turės kitą vystymosi trajektoriją. Šiandieninis forumas parodė, kad jų interesas yra didžiulis“, - dėstė R. Dargis.

Pasak jo, šiuo metu yra ir daug klausimų, į kuriuos Lietuvos verslininkai norėtų sužinoti atsakymus. Vienas jų – kaip veiks bendra Rytų šalių muitų erdvė: kaip vyks tikrinimai, kaip ji pakeis Lietuvos verslininkų pardavimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)