D. Pavliutas patvirtino, kad įmonei iškelta keletas sąlygų, kurias būtina įvykdyti norint gauti valstybės paramą. Tarp jų ir pakeisti valdybą, kurią vienbalsiai palaikytų visi akcininkai. Vyriausybė „Liepajas metalurgs“ taip pat pateikė reikalavimą per kelias savaites parengti tikslų piniginių srautų restruktūrizavimo planą bei pirkti metalo laužą Baltijos šalių rinkoje už adekvačią kainą.

„Liepajas metalurgs“ tarybos pirmininkas ir didžiausias akcininkas Sergejus Zacharjinas žurnalistams pareiškė, kad paramos gavimo sąlygos susijusios su išlaidų sumažinimu. Trečiadienį suplanuotas susitikimas su įmonės „kreditorių klubu“, kurio metu bus aiškiai pasakyta, ką konkrečiai reikia daryti.

Kaip teigiama finansų konsultanto „Prudentia“ ataskaitoje, atsižvelgiant į įmonės vietą, žaliavų prieinamumą, rinkoje užimamą vietą ir kitus kriterijus, ji galėtų toliau veikti. „Liepajas metalurgs“ - perspektyvi įmonė, tačiau jai būtinas efektyvus valdymas ir finansinių srautų skaidrumas.

Valstybės iždo valdytojo pavaduotojas Janis Pone teigia, kad bankas „UniCredit“ yra pasirengęs restruktūrizuoti „Liepajas metalurgs“ kreditą ir atidėti pagrindinės sumos įmokų mokėjimą dvejiems metams. „Tai išlaisvins lėšas, kurias „Liepajas metalurgs“ galėtų panaudoti gamybos finansavimui“, - pareiškė jis. Panašius sprendimus pasirengę svarstyti ir „Latvenergo“, bankai bei kiti kreditoriai.

D. Pavliuto teigimu, „Liepajas metalurgs“ problemų pagrindas – akcininkų konfliktas. Jeigu jo nebūtų, vyriausybei netektų užsiimti įmonės gelbėjimu.

„Liepajas metalurgs“ yra didžiausias darbdavys Liepojoje, šioje įmonėje darbuojasi apie 2300 žmonių. Įmonės akcijos įtrauktos į NASDAQ OMX Riga antrąjį sąrašą, jo didžiausi bendrasavininkai – privatūs asmenys. S. Zacharjanui priklauso 49 procentai akcijų, Kirovui Lipmanui – 23,27 procento, o Iljai Segalui – 21,03 procento.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)