Unijos pajininkai administracijai suformulavo užduotį 2013 m. – apsvarstyti ir surasti optimalų plėtros variantą. Kaip vienas iš jų yra minimas ir unijos virtimas regioniniu banku.

Pasak D. Čepausko, iš rinkos pasitraukus Ūkio ir „Snoro” bankams atsirado laisvos vietos.

„Skandinaviški bankai orientuojasi į stambųjį verslą. Jie kredituoja ir mažesnius verslininkus, bet šiuo atžvilgiu yra labai nelankstūs. Todėl šią nišą Vilniaus regione sėkmingai galėtų užimti „Vilniaus taupomoji kasa”, - valdybos pirmininkas.

Anot jo, unija jau atitinka visus bankui keliamus reikalavimus, tačiau pripažįsta, kad planams įgyvendinti reikalingi kelių teisės aktų pakeitimai.

Primename, kad Lietuvos bankas metų pradžioje buvo apribojęs „Vilniaus taupomosios kasos” skolinimą, taip pat nustatė indėlių palūkanų lubas.

„Lietuvos centrinės kredito unijos atlikto vertinimo metu buvo nustatyta, kad ši kredito unija kreditavimo veiklą vykdo tinkamai nevertindama iš sudaromų ir sudarytų skolinimo sandorių atsirandančios rizikos, t. y., sudarydama sandorius, nepakankamai įsitikina, ar kliento finansinė ir ekonominė būklė leidžia tikėtis, kad jis tinkamai įvykdys sutartinius įsipareigojimus”, - buvo rašoma Lietuvos banko pranešime.

Unija per 2012 m. gavo 287 tūkst. Lt pelno, unijos turtas sudarė 368,4 mln. Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)