Dar praėjusią vasarą poilsiautojai, automobiliu atvykę į pajūrį, už jo stovėjimą mokėdavo tik aikštelėse. Nuo šio sezono rinkliava didesnė ir mokėti jau teks automobilį palikus bet kurioje gyvenvietės gatvelėje ar pamiškėje nuo Melnragės iki Žuvėdros poilsiavietės. Valanda kainuos litą, anksčiau už tokį mokestį mašina galėjo stovėti pusantros valandos, primena LRT televizijos naujienų tarnyba.

„Verslo subjektams, dirbantiems šioje zonoje galima įsigyti pigesnius mėnesinius abonimentus. Jis kainuoja 50 lt mėnesiui. Jį įsigijus bus galima visoj zonoj judėti su juo, ir disponuoti ta prasme nemokant kas kartą į stovos skaitiklį. Taip pat atsiranda rezervuotas mokestis, kur galima pastatyt mašiną su turimu ženklu“, – sako Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus.

Nuo šio sezono atsiskaityti už automobilio stovėjimą bus galima ir trumposiomis žinutėmis.

Miesto valdininkai teigia, kad rinkliava padidėjo ir ji renkama didesnėje pajūrio zonoje siekiant sumažinti automobilių srautus.

„Viena iš didžiausių siekiamybių –tai ekologija, kad žmonės daugiau judėtų daugiau su viešuoju transportu, dviračiais. Ir galbūt pagalvotų, kad verta palikti mašiną ir atvykti į pajūrį kitom transporto priemonėm“, – sako Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas R. Mockus.

Rinkliava už automobilių stovėjimą pajūrio žaliojoje zonoje renkama nuo gegužės pradžios iki rugsėjo vidurio. Pernai surinkta daugiau kaip du šimtai tūkstančių litų, šiemet tikimasi – dešimčia procentų daugiau.