Moteris beveik dvejus metus tuštino banko klientų sąskaitas, kol galop viena jų pastebėjusi lėšų trūkumą kreipėsi į banko vadovybę.

Ikiteisminį tyrimą dėl L. Laurinaitienės veiksmų atlikę Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokurorai nustatė, kad sostinės Žaliojo tilto klientų aptarnavimo skyriuje dirbusi moteris taip pat klastojo mokėjimo nurodymus ir kasos išlaidų orderius.

Bylos duomenimis, banko darbuotoja iš klientų, kurie buvo įsigiję kreditines „BLUE American Express“ korteles, paėmė 13 529 Lt. Tiesa, klientai nuostolių dėl to nepatyrė – juos atlygino bankas.

Kad nėra sudėtinga užvaldyti svetimus pinigus, L. Laurinaitienė neslėpė ir per apklausą policijoje. Moteris aiškino, kad klientams siūlydavo įsigyti kreditines korteles „American Express“, o šiems sutikus už juos sutvarkydavo visus reikiamus dokumentus.

Banko darbuotoja teigė, kad išsiimti kreditinę kortelę buvo įkalbėjusi ir savo draugę, su kuria anksčiau dirbo „Hansabanke“. Kadangi ji žinojo draugės sąskaitos numerį, tai ir iš jos išiminėjo svetimus pinigus.

Pinigus ji išėmė ir iš kitų keturių pažįstamų, kuriuos buvo įkalbėjusi išsiimti kreditines korteles.

Kai yla išlindo iš maišo, Klientų aptarnavimo skyriaus specialistė buvo atleista iš darbo, o policija dėl sukčiavimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Jis jau baigtas – prokurorai baudžiamąjį procesą nusprendė užbaigti tyliai, paskiriant baudžiamąjį įsakymą.

Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Robertas Rainys nusprendė, kad buvusi bankininkė dėl 26 banko dokumentų suklastojimo ir sukčiavimo į valstybės biudžetą turės sumokėti 15 MGL dydžio (1 950 Lt) baudą.

Banko „Citadelė“ atstovė Asta Blažytė DELFI pranešė, kad „2010 m. bankas nustatė šios darbuotojos neleistinus veiksmus ir pats kreipėsi į teisėsaugos organus dėl neteisėtos veikos, nes bankas tokių darbuotojų veiksmų netoleruoja“.

„Visiems klientams nuostoliai buvo atlyginti, taip pat bankas nedelsiant įdiegė papildomas prevencines priemones, kad tokie atvejai nepasikartotų ateityje“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)