Praėjusią savaitę su Latvijos "Bilesu Serviss" ir Estijos "Piletilevi" pasirašyta bendradarbiavimo sutartis leis visose trijose Baltijos valstybėse vienu metu pardavinėti bilietus į visame regione vykstančius renginius. Tai bus pradėta daryti jau artimiausiu metu, pranešė "Rubicon Group".

"Sprendimas suvienyti Baltijos šalių bilietų platinimo sistemas ne tik suteiks lietuviams, latviams ir estams neribotas galimybes lankytis visame regione vykstančiuose renginiuose, bet ir pavers šią rinką labai patrauklia pasaulinio lygio žvaigždėms ir atlikėjams, nes joje gyvena apie 8 mln. potencialių renginių lankytojų", - sakė laikinai einantis "Tiketos" generalinio direktoriaus pareigas Ernestas Kačerauskas.

"Bilesu Serviss" ir "Piletilevi" yra vienos didžiausių ir ilgiausiai veikiančių bilietų platinimo bendrovių Latvijoje bei Estijoje. Šios bendrovės teikia tas pačias bilietų pardavimo paslaugas kaip ir "Tiketa" - bilietų į įvairiausius renginius platinimas kasose, parduotuvėse bei internete. Estijos "Piletivili" bilietus taip pat parduoda ir Helsinkyje.

Beveik dešimt metų veikianti "Piletivili" pernai pardavė apie 450 tūkst. bilietų, o dienos pardavimo rekordas siekė 18 tūkst. bilietų. "Bilesu Serviss" Latvijoje įsikūrė dar 2000 metais ir vien per 2004 metus pardavė 250 tūkst. bilietų. Šios bendrovės dienos rekordas siekia 7 tūkst. bilietų.

"Rubicon group" 1999 metais įsteigtą "Tiketą" įsigijo 2004-ųjų liepą. "Tiketa" skelbia per 2005 metus planuojanti parduoti daugiau kaip 950 tūkst. bilietų, iš jų penktadalį - internetu.

„Rubicon group“ priklauso daugiau kaip 30 įmonių, dirbančių pramonės, komunalinių paslaugų, nekilnojamojo turto ir pramogų verslo srityse. Grupėje dirba daugiau kaip 1300 darbuotojų.

Neaudituotais duomenimis 2004 metais grupė pasiekė 302,3 mln. Lt apyvartą ir gavo 21,2 mln. Lt ikimokestinio pelno.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją