Tarptautinės kavos organizacijos duomenimis, natūralios braziliškos arabikos svaras (453,6 gramo) 2011 metų vasarį kainavo 2,47 JAV dolerio, o šių metų vasarį kaina siekė vos 1,36 JAV dolerio. Mažiau šios rūšies kava kainavo tik iki 2010 metų birželio, kai kainos pradėjo kilti.

Įmonės "Kavos bankas" direktorius Gražvydas Vilčinskas paaiškino, kad kaina pasaulio rinkose krito dėl gero kavos derliaus. Anot jo, pastaruoju metu pinga tik arabika, o pagrindinė šios kavos rūšies tiekėja Brazilija sulaukė nemažo derliaus.

G.Vilčinskas taip pat pabrėžė, kad parduotuvėse kainos pokyčiai paprastai šiek tiek vėluoja, nes gamintojai iš anksto kavos prisipirkę pusei metų, tęsiami praeities sandoriai, kai žaliava dar buvo brangesnė.

Pasak jo, šalies parduotuvėse akcijos kavai gali tapti nuolatinėmis. „Populiariausia "Paulig" ar "Jacobs" kava 2011 metais kainavo beveik 12 litų, o šiemet ji, manau, kainuos apie 9 litus. Jau dabar per akcijas ši kava siūloma už tokią ar dar mažesnę kainą", - sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)