Tiekėjai ir pardavėjai žada, kad šiemet kiaušinių kainos prieš Velykas nedidės. Velykos šiais metais bus kovo 31-ąją.

Bendrovės „Kaušėnų paukštynas“ direktorius Justinas Paulauskas portalui LRT.lt sakė, kad vištų kiaušiniai nebrangs ir negali brangti, nes jų pasiūla Lietuvos rinkoje dabar yra perteklinė.

„Kaina jau nedidės. Šiuo metu kiaušinių kiekis rinkoje yra perteklinis. Mūsų rinka yra laisva, priplaukia kiaušinių iš viso pasaulio“, – sakė J. Paulauskas.

Mažmeninės prekybos tinklo „Maxima“ atstovė spaudai Olga Malaškevičienė sakė, kad, pagal įmonės atliktas apklausas, gyventojai Velykų stalui šiemet planuoja iki 200 litų. Be to, labai ilgėdamiesi pavasario, žmonės dar likus daug laiko iki Velykų ėmė puošti namus panašiai, kaip prieš Kalėdas.

„Pastebėjome, kad velykinis apsipirkimas prasidėjo jau šį savaitgalį. Daug kas, pagal apklausas, yra numatę gauti ar dovanoti dovanas. Suaugusiems draugams ar giminėms dažnai perkami šokoladiniai asorti, vaikams – šokoladiniai zuikiai ir kiaušiniai.

Prekybos tinklo atstovės teigimu, pirkėjų elgsena susijusi ir su orais. Pavasaris saule ir šiluma nelepina, dėl to žmonės nori jį susikurti namuose. Jau mėnesį intensyviai parduodama visa, kuo galima papuošti namus Velykoms: papuošimai, krepšeliai margintiems kiaušiniams, indeliai velykiniai žolei daiginti.

Kainos, pasak atstovės, taip pat neturėtų nuliūdinti.

„Dabar baltų akcinių „Vičiūnų“ kiaušinių kaina pas mus yra 2,99 lito, ir tai yra perpus mažesnė kaina nei pernai. Rudi „Optima linijos“ kiaušiniai kainuoja 3, 49 lito. Neturime jokių signalų, žinių, kad kiaušiniai galėtų brangti ar jų trūktų. Prognozuojame, kad kiaušinių užteks ir kaina bus patraukli“, – tikino O. Malaškevičienė.

„Maximos“ atstovės teigimu, Velykų laikotarpiu kiaušinių paklausa padidėja maždaug trečdaliu, o pernai „Maxima“ pardavė ir 60 tūkst. jau margintų kiaušinių. Šiemet planuojama parduoti dar daugiau.

Prekybos tinkle "IKI" šią savaitę taip pat atsirado pigesnių kiaušinių.