„Tai tikrai nepasikartos, nes kitose šalyse bankininkystės sektoriai nėra tokie nesubalansuoti, nėra slegiami tokios didžiulės rizikos naštos, o valdžia nėra atsidūrusi tokioje padėtyje, kad būtų bejėgė išgelbėti savo pačios finansų sektorių“, – Nyderlandų parlamente kalbėjo J. Dijsselbloemas.

„Kipre susiklostė tokia situacija, kokia nėra sulyginama su jokia situacija Europoje. Šalis ant bankroto ribos“, – kiek vėliau sakė J. Dijsselbloemas per Nyderlandų televiziją RTL7.

„Juos būtina atitraukti nuo bedugnės krašto, bet tam prireiks 6 mlrd. eurų“, – sakė euro zonos finansų ministrų grupės vadovas.

J. Dijsselbloemas atrėmė kritiką dėl nepopuliaraus finansinės paramos plano, kuris buvo paskelbtas savaitgalį ir kuris sukėlė didžiulį pasipiktinimą Kipre ir sąmyšį pasaulio rinkose.

Kipras antradienį atmetė planus apmokestinti indėlius iki 20 tūkst. eurų, tuo sukeldamas susirūpinimą, kad euro zonos finansinės paramos planas gali žlugti.

Kiprui reikia pritraukti 5,8 mlrd. eurų sumą, kad galėtų gauti 10 mlrd. eurų paramą iš Europos Sąjungos ir Tarptautinio valiutos fondo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)