Kaip teigė K.Venslauskui atstovaujantis advokatas Jonas Butkus, verslininkas teikė A.Kubiliaus vadovautai Vyriausybei paslaugas, rengiant eksporto skatinimo priemones ir mezgant ryšius su Lietuvai palankiomis arabų šalimis.

"Dalis K.Venslausko idėjų Vyriausybės buvo įgyvendintos, bet pats konsultantas nustumtas į šoną. Dabar teigiama, kad sutarties su K.Venslausku nebuvo, kad jis nieko nepadarys, kad tai gal apskritai problemų turintis asmuo, bet pamirštama, jog šio klausimo imsis aukšto lygio Vakarų teisininkai, išmanantys arbitražo vingrybes. Tokiu atveju Lietuva neturi jokių šansų laimėti", - aiškino advokatas.

Iš politikų, valdininkų ir K.Venslausko susirašinėjimų tampa akivaizdu, kad konsultantui, kurio patarimų tuo metu aktyviai siekta, žadėtas ne tik finansinis atlygis, bet ir aukšti postai Vyriausybėje ar jai pavaldžiose institucijose.

Buvęs ūkio viceministras, šiuo metu Turto bankui vadovaujantis Arnoldas Burkovskis tvirtina, kad K.Venslausko pasiūlymai Ūkio ministerijoje niekada nebuvo vertinami rimtai. "Juo mėtėsi kaip karšta bulve. Niekas juo per daug nepatikėjo, tai bandydavo pas vienus, tai pas kitus nusiųsti", - sakė buvęs ūkio viceministras.

K.Venslauskas, šiuo metu svarstantis galimybę skųsti Lietuvos veiksmus tarptautiniam arbitražui, tvirtina, kad labiausiai nori aiškumo ir vis dar tikisi, jog pavyks susitarti su naująja Vyriausybe, vadovaujama Algirdo Butkevičiaus.

"Noriu, kad būtų atkurta teisybė, pripažintas mano indėlis į Lietuvos plėtotus projektus”, - sakė K.Venslauskas.

Klausimai apie bendradarbiavimą su K.Venslausku nepatinka ekspremjerui A.Kubiliui. "Jokių santykių nebuvo. Bet žinau tuos raštus, jie kartojasi jau 4-5 metai. Aš tikrai neturiu ką šitoje vietoje komentuoti, nes tikrai žinau, kad niekuo nesame nusižengę", - teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)