I. Matijošaitienė 2011 m. savivaldybių tarybų rinkimų anketoje nurodė, kad ji yra „Plungės kooperatinės prekybos" reklamos vadovė ir bendrovės "Vičiūnai" vadybininkė. Be to, ji yra bendrovės "Katpėdėlė" akcininkė, 2010 m. rugsėjo duomenimis, jai priklauso pusė įmonės akcijų, kitą pusę valdo „Plungės kooperatinės prekyba".

Kauno miesto savivaldybės tarybos narė turi du sūnus – Dainių ir Šarūną.

Pagal įstatymus, I.Matijošaitienės įmonės akcijos ir turtas turėtų būti perduoti paveldėtojams arba pagal jos sudarytą testamentą. Jeigu jo nėra, turtas bus perdalijamas pagal galiojančius įstatymus. Pirmieji paveldėtojų eilėje – vaikai ir sutuoktinis.

Advokatė Giedrė Gabrielė Burbienė primena, kad Civiliniame kodekse yra numatyta sutuoktinių paveldėjimo teisė, nors numatyta, kad pirmieji paveldėjimo eilėje yra vaikai, o jeigu jų nėra – tėvai. Tačiau Civiliniame kodekse taip pat numatyta, jog asmenys tyčia pakenkę palikėjo gyvybei ar jo testamentui netenka teisės paveldėti.

„Su pirmos eilės įpėdiniais jis (sutuoktinis - DELFI) paveldi vieną ketvirtadalį palikimo, jeigu įpėdinių ne daugiau kaip trys, neįskaitant sutuoktinio“, - dėstoma Civiliniame kodekse.

Tačiau tiek vaikai, tiek sutuoktinis gali vienas kito naudai atsisakyti paveldėti dalį turto.

Kitas turtas, kuris yra bendra sutuoktinių nuosavybė, vienam iš sutuoktinių mirus, taip pat turėtų būti padalijamas ir paskirstomas, jei jis yra įgytas gyvenant santuokoje. Jeigu turtas yra įgytas prieš sudarant santuoką, tai jau yra kiekvieno žmogaus asmeninis turtas.

„Vičiūnų“ įmonių grupę sudaro 47 įmonės 17 pasaulio šalių. Kelių pagrindinių įmonių akcininku yra V.Matijošaitis.

Pavyzdžiui, „Vičiūnų restoranų grupę“ valdo V. Matijošaitis ir Gediminas Balnis, „Vičiūnų ir partnerių“ akcininkais yra „Plungės kooperatinė prekyba“ ir Estijos įmonė.

Įmonę „Vičiūnai“ valdo V. Matijošaitis ir „Plungės kooperatinė prekyba“, „Vičiūnai ir Ko“ akcininkais yra „Vičiūnai“, V. Matijošaitis ir „Plungės kooperatinė prekyba“.

Įmonę „Plungės kooperatinė prekyba“ valdo penki asmenys, kurių vienas taip pat V. Matijošaitis, bet I. Matijošaitienės tarp akcininkų nėra.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (321)