Bendros šešėlinę maisto prekių apyvartą mažinančios operacijos metu, kurioje dalyvavo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos tyrėjai, uostamiesčio vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ir mokesčių inspekcijos specialistai, buvo atlikta 31 krata Klaipėdoje, Palangoje, Kaune, Šiauliuose, Pakruojo rajone ir Pagėgių savivaldybėje.

Kaip nurodo FNTT, Klaipėdos mėsos perdirbimu užsiimančios bendrovės atsakingi darbuotojai organizavo iš Lenkijos įsigyjamos skerdienos pardavimą be dokumentų Kauno ir Pakruojo rajono bendrovėms. Lenkiška skerdiena buvo realizuojama su fiktyviais dokumentais, kurie vėliau, po atsiskaitymo buvo sunaikinami.

Įtariama, kad nuo pernai balandžio iki šių metų vasario atsakingi bendrovės darbuotojai, vykdydami savo vadovų nurodymus, dalį mėsos skerdienos įvairioms įmonėms pardavė be būtinų dokumentų, o už parduotą mėsą gautų 1,5 mln. litų pajamų neįtraukė į bendrovės buhalterinę apskaitą ir tokiu būdu valstybei nesumokėjo ne mažiau kaip 0,54 mln. litų pridėtinės vertės bei pelno mokesčių.

Tyrimo metu užfiksuota, kad Lietuvos bendrovėms skerdiena dažniausiai buvo parduodama ir gabenama naktį, o siekiant išvengti galimų patikrinimų kelyje, ji buvo vežama su fiktyviomis PVM sąskaitomis faktūromis.

Kratų metų buvo paimta bendrovių tvarkoma neoficiali buhalterija, dokumentai, kompiuteriai, ikiteisminiam tyrimui reikšmingos laikmenos, kuriuose yra duomenų apie vykdytą nusikalstamą veiklą. Taip pat kratų metu rasta daugiau nei 100 tūkst. litų grynųjų pinigų, kurie, kaip įtariama, yra neapskaitytos pajamos.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)